Voorjaarstraining op Aragon in Spanje

De eerste meters van 2011 zijn gemaakt op de nieuwe SBK en GP baan in Spanje; Motorland Aragon. Het is een mooie training geweest en we hebben warme droge als natte weersomstandigheden mogen meemaken. Alles voelde weer snel vertrouwd en goed aan en alles staat bijna klaar voor de eerste Cup wedstrijd.

Aragon, Spanje

Na 5 maanden niet gereden was het zover. De motor van stal met nieuwe banden en een paar extra banden als reserve. Het was weer even nadenken bij het inpakken, wat moest er nu mee!? Meestal vergeet je de meest gangbare of logische dingen, maar dat was gelukkig niet het geval! Alleen wel dat je als vrouw zijnde altijd teveel meeneemt… 

Maandagavond konden we op Aragon de motoren uitladen, inschrijven en alles klaarzetten voor de eerste dag.
Tijdens deze dagen stond ik in de pitbox van Ten Kate Junior Team. Onder begeleiding van de heren van de Ten Kate Racing Products is de vering in die dagen verder goed afgesteld.

Dag 1 hebben we goed weer gehad, ideaal zoals een gemiddeld coureur het zou willen hebben. De baan goed leren kennen en weer wennen aan de motor. De eerste verandering viel me gelijk op, de bandenkeuze. Door de dag heen is er iedere keer iets veranderd aan de vering, totdat ik het idee kreeg dat het de juiste afstelling was voor mij. Dag 2 wilde ik me er verder op concentreren.

Volgens de eerdere voorspellingen zou het pas op de 3de dag gaan regenen, maar helaas vielen de regendruppels al op dag 2 en het bleef de hele dag nat! Later in de ochtend heb ik besloten om toch een set regenbanden van Joan Veijer te monteren. Nogmaals mijn dank! Hele dag was het open pitlane, iedereen kon de baan op en rijden. Na een aantal ronden ben ik ermee gestopt en ben ik begonnen om de motor weer klaar te maken voor dag 3. Het laatste uur was de baan weer droog en de slicks gingen er weer snel onder, om toch nog een paar ronden te gaan rijden.

Dag 3 was het behoorlijk fris en het bleef de hele dag bewolkt, gelukkig wel droog. Daardoor toch de nodige sessies kunnen rijden en geen gekke dingen meer meegemaakt, tot de laatste sessie. Iemand dacht me nog binnendoor in te kunnen halen, einde rechte stuk, maar menig mens zag het al aankomen. Ik stuurde al in, zag hem in mijn ooghoek en wist dat het niet goed zat. Mee ik de motor recht had gezet botste de jongeman met een hoge snelheid tegen mijn motor. Mijn been/knie heeft de klap mogen opvangen, waardoor de schade aan de motor erg beperkt bleef.  Gelukkig was het de laatste sessie en de laatste minuten. Met een dikke en blauwe knie hebben we de boel mogen inladen voor de terugreis naar Nederland.

Nogmaals wil ik Moto-Up.com bedanken voor het mogelijk maken van de voorjaarstraining en de heren van Ten Kate Racing Products + Ten Kate Junior Team voor de hulp en ondersteuning tijdens deze dagen.

Hopend dat het snel weer goed gaat met mijn knie, gaan we 4 april trainen op Assen en daarna
alles klaarzetten voor de eerste KNMV Cup wedstrijd op zaterdag 9 april!

Sportieve groeten,

#123 Guls Ayazalp