Voorjaarstraining Aragon zit erop!

Afgelopen maandag en dinsdag was het zover. De eerste meters van het nieuwe seizoen. Met dubbele gevoelens heb ik alles ingeladen en klaar gezet. Ik had er erg veel zin in, maar was benieuwd hoe ik er weer op zou gaan zitten en de prestaties zouden zijn. Einde dag 1 wist ik het nog niet, maar einde dag 2 stonden we met verbaasde blikken wel naar elkaar te kijken...

Een lange tijd was de vraag waar ik heen zou gaan met de voorjaarstraining, totdat er bekend werd gemaakt dat er weer trainingsdagen werden georganiseerd voor de Ten Kate rijders. Maandag 12 en dinsdag 13 maart op Motorland Aragon en schreef me er gelijk voor in.

Zaterdag 3 maart heb ik samen met Allard Kerkhoven de motoren geladen in de trailer. Maandag 5 maart zou hun trailer vertrekken naar Valencia en daarna door naar Aragon. We hadden afgesproken dat we elkaar daar zouden treffen. Na een wat latere aankomst op Aragon, stond alles al klaar en kon ik gelijk beginnen om de laatste dingen klaar te leggen en alles bij de motorfiets na te lopen of het daadwerkelijk 100% klaar stond voor de eerste sessie. 

Na de bekende procedure van inschrijven en briefing was het tijd om het nieuwe pak aan te trekken en helm op mijn kop te zetten. Eerste sessie was weer rustig aan beginnen en opbouwen; motorfiets aanvoelen en goede oriëntatie van de baan. De eerste middag had ik ook mijn laptimer uit staan en vervolgens wilde ik wel weten wat de progressies door de dagen heen zou zijn.

Vorig jaar heb ik helaas nergens genoteerd wat mijn beste tijd was op Aragon. Uitgang was 2.14-2.16 en later leek 2.16 me wel het meest realistische tijd waar ik zou kunnen zijn geëindigd. Lay-out van de baan was me nog goed bekend, hetzelfde als een paar rempunten en lijnen. Toch was je de eerste dag bezig om de baan weer goed te leren kennen de juiste rempunten en lijnen te zoeken.

Einde ochtend van dag 1 ging mijn laptimer stuk, waardoor ik nu echt meer moest concentreren en constant de versnellingen moest gaan tellen. Dit leverde ook wel een paar leuke momenten op en vrees dat hierdoor ook zeker een rijder van geschrokken is... Aanremmen bocht 15, chicane naar boven, remde ik iemand uit, zette de Honda er naast en schakelde per ongeluk terug naar 1. Met blokkerende piepende achterband die ook nog een 'beetje' uitbrak kwam ik hem voorbij. Gelukkig leverde het geen gevaarlijke situaties op.

Einde eerste dag zat ik op een hoge 2.14 en de ochtend van dag 2 werd het niet veel anders. Doelstelling die ik voor mezelf had genoteerd was een 2.10, maar door de gemaakte progressie (anders gezegd, stilstand), hoopte ik nog een 2.12 te kunnen halen.

Door de dagen heen korte gesprekken gehad met de heren van Ten Kate die aanwezig waren. Mijn Honda voelde goed en zeer vertrouwd aan. Toch had ik in de middag van dag 1 last van een glijdende achterkant. Banden bleven goed en daar hoefde we het ook niet te zoeken. Na korte analyse besloten om een kleine aanpassing te doen bij de vering. Dag 2 begon gelijk goed, zat weer op de PR van dag 1 en problemen waren verdwenen. We hadden afgesproken om in de middag gas erop te gaan zetten en te kijken of er nog tijdwinst te boeken was.

Voor de eerste middag sessie heb ik een nieuwe band omgelegd en daarmee zou het "moeten gebeuren". 2.14 was ik gebleven en 2.10 was de doelstelling en met een lage 2.12 nam ik ook wel genoegen. Nog 2 sessies en daarna een sessie als cool down (welke ik misschien wilde overslaan door nare ervaringen van vorig jaar)

Zoals elke sessie kreeg ik de nodige begeleiding en hulp om de baan om te gaan. Gedachte op 0, later remmen, eerder op het gas en gas langer open houden waren mijn uitgangspunten. Met een paar tips van Allard in de ochtend gingen we aan de slag. Conditie was goed, werd niet moe en kon er vol tegen aan.

Na binnenkomst werd ik weer opgevangen door Allard en zijn team. Gelijk keek ik op de laptimer of ik hen en de heren van Ten Kate een leuk bericht kon bezorgen. Ik gooide mijn vizier helemaal open om te kijken of ik het wel goed zag... 2.10.8 stond op de laptimer!
Ow my... vroeg me af of het toch nog wat zou gaan worden met mij. We bokten de motor op, keek het na en maakte het snel klaar voor de laatste stint. Had wel wat last van een glijdende achterkant, uiteindelijk bleek de bandenspanning net iets te hoog. Niets bijzonders en snel bijkomen voor de laatste sessie.

Een uur later mocht ik weer buiten spelen, de laatste keer. Hoopte weer een 2.10 te rijden, om zeker te zijn dat het erin zit. Ook tijdens deze sessie heb ik weer een paar seconden eraf weten te rijden. Met een strakke 2.08.6 mocht ik mijn voorjaarstraining afsluiten. Verbaasde blikken bij Ten Kate, Allard en zeker ook bij mij! Hierdoor mag ik zeker zeggen dat het een geslaagde training is geweest en ik goed in vorm moet zijn voor de trainingen en wedstrijden op Assen!

Voor 19uur moesten we de pitbox uit zijn en begon langzaam met opruimen. Twijfel om de laatste sessie te rijden was nog steeds aanwezig. Ik had een voldaan gevoel, maar wilde stiekem nog wel een keer de baan op. Voor 4-5 rondjes ging ik toch nog even de baan op en gelukkig de dagen zonder schade en brokken mogen afsluiten.

Na alles ingeladen te hebben, maakte wij ons klaar voor de terugreis en vlucht de dag erop. Vrijdag is alles weer terug gekomen uit Spanje. Zondag ga ik mijn motor weer ophalen en rustig klaarmaken voor de eerste trainingsdag op Assen.

Hierbij wil ik nogmaals iedereen bedanken die me hebben geholpen tijdens de voorjaarstrainingen. In bijzonder voor de familie Kerkhoven voor hun gastvrijheid & hulp, Ten Kate Racing Products voor de ondersteuning en Tiny Kolsters voor de prachtige foto´s!

Alle foto's kan men terug vinden in mijn foto album!
http://Guls-Racing.com/2012-03-12-motorland-aragon.html
Binnenkort zullen er meer foto's aan toegevoegd worden.

Sportieve groeten,

#123 Guls Ayazalp