Varsselring in Hengelo, het blijft een mooie baan

Waarschijnlijk hebben de meesten het al wel links en rechts vernomen wat er is gebeurd op Hengelo.

Op Zolder had ik mijn eerste circuit crash en mijn motor moest toen de grootste klap opvangen. Op Hengelo heb ik mijn 2de crash gehad en dit keer kwam mijn motor er vanaf met een paar schrammetjes. Zelf ben ik met een ambulance afgevoerd naar het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.

Dinsdag avond was ik al begonnen met de voorbereidingen, zodat ik woensdag gelijk na mijn werk kon vertrekken naar het stratencircuit de Varsselring in Hengelo.

De Varsselring is het enige stratencircuit waar we met de KNMV Cup rijden. Het is ook een evenement dat samen valt met het ONK evenement en dat maakt het ook een stuk gezelliger. Zoals afgesproken zou ik tijdens de wedstrijd bij Fam. Kerkhoven (Putoline Racing Team) in de hospitality verblijven.

Donderdag vroeg konden we ons al vanaf 7.15 inschrijven en gelijk erna door naar de keuring. Om alle drukte voor te zijn en stress te vermijden, zorgde ik ervoor dat ik netjes om 7.15 bij de inschrijving klaar stond. Netjes alles klaar gezet en ik kon me mentaal voorbereiden op de kwalificaties en de daarop volgende wedstrijd.

In 2010 heb ik voor het eerst op Hengelo gereden en weet hoe link het kan zijn.
De eerste kwalificatie deed ik op mijn gemak en ging op zoek naar de rem- en instuurpunten. Al snel zat ik al onder mijn eigen PR te rijden en stond op P12. Dat beloofde veel goeds.

Voor de tweede kwalificatie heb ik een nieuwe en zachtere achterband gestoken. De buiten temperatuur was flink gestegen en het gas moest er meer op in deze tweede training. Met een verbetering van 2,5 seconden heb ik me voor de race kunnen kwalificeren op P13. De eerste punten waren in zicht, iets waar ik het voor deed.

Zoals eerder aangegeven is er tijdens deze dag iets niet goed gegaan. De gehele race kan ik me helaas niet herinneren. De eerste kwalificatie en de leuke/bijzondere dingen van de tweede kwalificatie en eerder op de dag staan mij gelukkig nog wel bij.

De race was begonnen rond 17.20, terwijl het om 16.45 zou beginnen. Wat ik heb vernomen is dat er tijdens de race na 4-5 ronden een ongeluk is geweest tussen 2 andere rijders. Waardoor er een rode vlag situatie is ontstaan en er een herstart zou plaatsvinden. Laatste doorkomst stond bij mij op P12, wat zeker niet verkeerd was.

Ook deze herstart van mij was goed, maar in de eerste ronde ben ik schijnbaar bij iemand achterop gereden of heb een andere rijder aangetikt. Hij heeft gelukkig niks aan overgehouden en heb me laten vertellen dat hij ook zijn motor heeft opgepakt en is doorgereden. Helaas bleef ik wel liggen en de race werd weer afgeblazen. Ik was ongelukkig gevallen en heb er een zware hersenschudding aan overgehouden.

Mijn geheugen kon niks opslaan, waardoor ik donderdag avond laat in het ziekenhuis een licht besef kreeg dat er iets niet helemaal klopte. Vrijdag overdag werd me na een paar telefoon gesprekken en reeds ontvangen berichten meer duidelijk.

In de middag mocht ik weer weg vanuit het ziekenhuis, zodat ik thuis verder kon herstellen. Het kan helaas een aantal weken duren voordat ik volledig hersteld ben.

De 3de cup race heb ik reeds laten schieten en de 3de sprint race zal ik helaas ook niet kunnen rijden. Hopelijk ben ik er wel weer bij in Oschersleben, maar dit zal ik pas de week ervoor beslissen of dat feestje voor mij wel door zal gaan.

Het herstel verloopt op dit moment vrij spoedig en ik merk dat ik met de dag steeds meer kan. Hopelijk ben ik er wel veel sneller van af dan dat men zegt. Stilzitten is namelijk echt niet voor mij weggelegd!

De KNMV heeft besloten om geen punten uit te delen voor deze wedstrijd. De reden is geweest dat er te weinig ronden zijn verreden. Iets waar ik erg van baal, want dan zou mijn notering van de eerste race tellen en had ik 4 punten op zak gehad. 4 waardevolle en dure punten, die ik nodig had voor een Wildcard voor een ONK wedstrijd...

Via deze weg wil ik nogmaals iedereen bedanken voor de lieve berichtjes die maar op alle bedenkelijke wijzen zijn binnen gekomen! Hopend op een spoedig herstel en vooruitkijkend naar mijn volgende race, hoop ik snel met een positiever bericht terug te kunnen komen.

Sportieve groet,

#123 Guls Ayazalp

sponsoren