Tweede plaats tijdens 1ste supermoto endurance

We zijn dit jaar een nieuwe uitdaging aangegaan. Namelijk de 4uurs endurance race die dit jaar voor het eerst georganiseerd wordt.Vrijdag avond zijn we afgereisd naar het Midland circuit in Lelystad om de eerste dingen en plan van aanpak te bespreken. Zaterdag ochtend waren we vroeg op, om onze pitboxen zo efficiënt mogelijk in te richten, zodat we alles binnen hand bereik hadden. Het beloofde gelijk een mooie warme dag te worden met volop zon.


Om 10uur begon onze training van een half uur. Het eerste kwartier heb ik benut om in mijn ritme te komen en het circuit in me op te nemen. Toen ik besloot om het circuit te verlaten, zodat mijn team maatje Robert botjes het laatste kwartier kon benutten kreeg ik te maken met versnellingsbak problemen. Toen ik in de pitbox aankwam zijn we gelijk op onderzoek uit gegaan om te kijken of we het probleem enigszins konden verhelpen. Helaas bleek al snel dat het op de baan niet te repareren was.

Na overleg en gezien de versnellingsbak probleem van mijn fiets hebben we besloten dat ik de start van de wedstrijd zou gaan doen. Om 13:00 uur was de start. Ik zat er slecht bij doordat het schakelen niet ging zoals ik zou willen. Als 6de ging ik de eerste bocht in en wist dat het de eerste rondes gelijk moest gebeuren om aansluiting te houden aan de kop groep. Ik zat gelijk goed in mijn ritme en begon aan mijn opmars al snel lag ik 5de en paar bochten later lag ik al 4de. De 3de man kwam in zicht en kon snel het gat dicht rijden. Deze rijder staat er bekend om dat hij moeilijk te passeren is. Nadat ik het gat dicht had gereden kon ik gelijk beginnen met aanvallen en de druk op te voeren. Na een halve ronde en een mislukte inhaal poging was het moment al daar dat ik de derde positie over kon nemen.


Als snel maakte ik een gat op de rijders achter mij. Na een paar rondes het hoge tempo vast gehouden te hebben merkte ik al snel dat de eerste 2 al een groot gat hadden geslagen en wist ik dat we nog maar net aan het begin waren van de 4 uur besloot ik mijn tempo iets te laten zakken. Na een half uur werd de wedstrijd stil gelegd omdat er een ongeval was gebeurd waar een ambulance voor moest komen.Ondanks deze tegenvaller heb ik besloten om alsnog de tijdtraining te rijden om een lijn te zoeken waar ik minder hoefde te schakelen. Om 11 uur was het zover en begon ik aan de tijdtraining en al snel vond ik een mooie lijn waar ik me mee kon redden en dat resulteerde op dat moment zelfs in een 2de tijd. Naarmate de tijdtraining verstreek werden er steeds betere tijden gereden waardoor we terug zakte naar de 3de plaats. Na een kwartier nam Robert botjes het stokje over om een poging te doen naar een snelle ronde tijd. Hij slaagde er in om onze tijd nog een stuk aan te scherpen zodat we onze 3de tijd vast konden houden.

Tijdens deze stop werd besloten dat Robert de herstart ging doen. Wij stonden voor de herstart op positie 3 met een ronde achterstand op de nummers 1 & 2. Welke wij niet begrepen en waarschijnlijk mis is gegaan bij het afvlaggen tijdens de rode vlag situatie.

De herstart ging voor Robert super en hij kwam als eerste de eerste bocht uit en begon aan zijn rit. Na een half uur heeft hij een deel van onze achterstand op de nummers 1 & 2 kunnen verkleinen. En werd het weer tijd om te wisselen. De wissel verliep snel dus kon ik snel de wedstrijd voortzetten. We hadden besloten om een lange sessie te gaan draaien. Ronde na ronde werd onze achterstand steeds een beetje kleiner. Het was weer tijd voor de wissel en ging Robert de wedstrijd vervolgen. Ook hij ging er voor om een langere sessie te draaien en ook dat pakte goed uit. De laatste sessie voor mij was aangebroken en zou wederom een lange sessie worden. Halverwege deze sessie was het dan zover en begon onze manier van rijden vruchten af te werpen en konden we de 2de plaats bemachtigen. En zelfs heel even de eerste plaats! Toen was het weer tijd voor de wissel zodat Robert de laatste 20min voluit kon gaan en de wedstrijd kon finishen. Hij kwam op de 2de positie de baan op en had het tempo er goed in en de ronde tijden waren nagenoeg het zelfde met de eerste man. Uiteindelijk is het gelukt om het gat op 7seconden na te dichten. En werden we als 2de afgevlagd.

Het was een zeer geslaagde wedstrijd met beide teams van het rockanje racing team. En we kunnen tevreden terug kijken met een onverwachtse mooie 8ste plaats voor ons andere team van rockanje racing en een zwaar bevochten 2de plaats voor ons team. We kijken nu al uit naar de volgende wedstrijd op 19 juli nogmaals op het Midland circuit te Lelystad. 

Deze resultaten hebben we ook te danken aan ons goede team naast de baan die alles goed verzorgde en regelde zodat wij ons alleen maar hoefden te focussen op het rijden. Iedereen bedankt voor hun inzet en hun hulp!