Training op Assen gehad, mechanisch probleem

Bijna 6 weken geleden heb ik een ongelukkige val gehad op de Varsselring in Hengelo en na bijna 6 weken herstel heb ik het weer mogen proberen op het circuit van Assen.

Tijdens mijn herstel periode heb ik een aantal wedstrijden en trainingsdagen moeten missen. Waaronder een KNMV Cup Wedstrijd op Assen en twee op Oschersleben. Ook een Van Zon Sprint wedstrijd op Zolder heb ik moeten annuleren. Ik baalde er ontzettend van, want ik had Oschersleben en Zolder graag willen rijden. Helaas, maar het was niet anders...

Afgelopen maandag had ik een trainingsdag gepland staan op Assen. Gezien mijn herstel, wilde ik het weer een keer proberen. Dankzij Shark was ik weer voorzien van een nieuwe helm. SL-Grafics had een ontwerpje voor me gemaakt, welke prachtig is gespoten door Motor Paint Alphen! Met mijn opgelapt pak door Damen Leathers kon ik het weer proberen op circuit.

De eerste sessie begon goed. Merkte snel dat ik geen last had van mijn crash en mijn ego. Het was weer even wennen en ondanks het verkeer lekker kunnen rijden en ritme kunnen opzoeken. Tweede sessie ben ik vooraan begonnen, om meer ruimte op de baan te krijgen. Welke helaas na 4-5 rondjes weer over was voor mij. Achter een groep jongens aan, welke voor geen mogelijkheid (op een nette manier) in te halen was, voelde ik na het insturen van een bocht mijn motor niet meer trekken. Kreeg eerst het idee dat het tussen zijn versnellingen zat, maar uitkomen bocht hoorde ik al snel een ratelend geluid uit het blok. Dat klonk niet lekker en tijdens het rondje constateerde ik dat het alleen bij zijn 3de versnelling was. Ik heb toen besloten om gelijk naar binnen te rijden en te bekijken of het probleem op te lossen viel voor de 3de sessie.

Na een kort overleg heb ik besloten om mijn motor in te pakken en gelijk naar Ten Kate te gaan. Na overleg heb ik daar op de werkbank van Ten Kate Racing Products mogen sleutelen aan mijn motor en hebben het blok er gelijk onderuit gehaald. Versnellingsbak is nu aangepakt en is volledig gereviseerd. 23ste staat de volgende race weer op de planning en op de heenweg naar Assen zou het weer klaar staan voor me. Onkosten waar ik totaal niet op had gerekend en helaas weer een hap uit mijn budget voor dit seizoen. Hopend dat dit het laatste keer is dit jaar...

Het was een prachtige dag, perfecte omstandigheden en maatje waarmee ik in de middag mee zou gaan stoeien op de baan. Helaas was het me weer niet gegund. Het mag het pret niet drukken en kijk al vol goede moed uit naar mijn volgende race!!!

Sportieve groet,

#123 Guls Ayazalp