SuperCup Oschersleben, goed voor een paar punten

Het was alweer twee jaar geleden dat ik er geweest was. Vorig jaar had ik het door mijn crash in Hengelo moeten laten schieten, maar dit jaar wilde ik niet met lege handen naar huis!
Voorgaande jaren werd het evenement verdeeld over twee dagen. Dit jaar hebben de organisaties de BMEC erbij betrokken en een dag extra erbij genomen. Dit betekende dat we per dag 2 sessies ingepland hadden staan. Erg wennen voor een Cupper die normaal alles in 1 dag heeft.

Tijdens de vorige cup race die ik had gereden kwamen we er achter dat ik een te harde veer in de voorpoten had zitten en de nodige stelbereik miste. We hadden afgesproken om voor de start van Oschersleben die te gaan vervangen. Wegens drukke planning zou het me niet lukken om de motor naar Ten Kate te brengen en het probleem werd opgelost om het voor de races op de paddock te wisselen.

Donderdag reed ik voor de middag weg richting Oschersleben en een rit van een kleine 450km stond op mij te wachten. Om 19uur mochten we de paddock op, maar om 18uur kwam ik aan en mocht ik gelijk de paddock op. Ik had afgesproken om dat weekend weer bij Allard Kerkhoven in de tent te staan en die waren de dag ervoor al aangekomen. We pakten alles snel uit en alles stond in een korte tijd klaar voor de eerste vrije training. Bastiaan kwam die avond langs en zorgde voor nieuwe vering en goede basis set-up.

De weersomstandigheden tijdens de vrije training was niet geschikt om de vering verder af te stellen. Op regenbanden heb ik weer rustig de baan mogen verkennen en ging ik op zoek naar de snelle rondetijden. De eerste kwalificatie was wel droog, maar het was stoeien om de motor snel over de baan te krijgen. Gelukkig stond er hulp naast de baan en na iedere binnenkomst + aanpassing aan de vering boekte ik steeds meer progressie en voelde de Honda steeds beter aan.

Dag twee begonnen we gelijk met de tweede kwalificatie en later die dag zou Race 1 plaats vinden. Voor de tweede kwalificatie hoefde ik niet te rekenen op een betere tijd, want het regende. Ik vond het niet erg en zag het als training voor Race 1 en/of 2. Heel het weekend gaven ze wisselvallig weer op. Ik maakte me klaar en ging de baan op. Motor voelde beter op de natte baan en kwam binnen met een 8ste tijd tijdens de kwalificatie. Met 1 tiende onder de tijd van Yme-Jan Hofstee vond ik dat ik er niet over mocht klagen. Maar wist dat er wel meer in zat.

Race 1 gaven ze droog weer op en naar mate de tijd naderde, werd de lucht ook grauwer. Van mij mocht het weer met bakken uit de hemel komen, maar dat mocht helaas niet zo zijn! Wel tijdens de race... Na een paar ronden kregen we rood en mochten we ons klaarmaken voor een herstart van 5 ronden op regen. Gelijk bij binnenkomst stond Allard, Nancy en Mitchel al op mij te wachten met de spullen om alles te wisselen. Bastiaan kwam kort erna ook en die zorgde ervoor dat de vering op regensetting werd gezet. Tijdens de race zat ik de laatste paar ronden achter Maik Kemerink aan en zocht naar een goed en veilig moment om in te halen. Ik was er heilig van overtuigd dat we nog een ronde hadden en toen we het rechte stuk op reden zag ik het zwart/wit geblokte vlag. Helaas was het gat te groot om de motor ernaast te zetten. Als 10de kwam ik over de streep en gecombineerd met deel 1 was ik 12de geworden. Dit betekende dat de eerste 4 punten van het weekend binnen waren.

Dag 3 stond weer voor de deur. De avond ervoor hadden we nog het eea aan de vering veranderd. Uitgangspunt was om onder de 1.40 te duiken, maar met een progressie van 4 sec was ik ook tevreden. Het was jammer dat het weer niet meewerkte en niet genoeg mogelijkheden hadden. Met de warming up was de baan niet volledig droog, maar droog genoeg om een beetje te analyseren of de aanpassingen goed aanvoelden. Gelukkig was dat wel zo en maakte ik me klaar voor de tweede race.

Tijdens de wedstrijd van de DSBK begon het weer te regenen. Jammer genoeg zette het niet door en een droge race over 14 ronden stond op ons te wachten. De start was goed en voorzichtig dook ik de eerste bocht in. Vertrouwen was nog niet 100% in de motor en bij bepaalde bochten durfde ik nog steeds niet hard doorheen te gaan. Sommige delen was ik ook meer bezig met de motor en niet met de race. De gewenste 4 seconden waren er wel af en qua afstelling van vering hadden we zeker weer een stap voorwaarts gedaan. Alleen bij de volgende Cup race zal ik verder moeten zoeken. Hopende dat ik dit seizoen eindelijk progressies ga boeken en verder door te kunnen gaan. Helaas zaten er geen punten in voor mij tijdens de tweede race.

Na afgelopen weekend wil ik graag familie Kerkhoven bedanken voor hun gastvrijheid. Allard Kerkhoven, Hans Kerkhoven, Mitchel, Nancy, Tonnie van Ooijen, Mike Bolman en Bastiaan voor hun hulp en steun tijdens en tussen de races.

De volgende race staat gepland op 11 augustus op Assen. Daarna staat er nog 1 SuperCup race gepland en dan zit dit seizoen er alweer op. Vol goede moed maken we ons klaar voor de volgende race en zal ik het nodige rust pakken na de drukke weken die ik er op heb zitten.

Sportieve groet,

#123 Guls Ayazalp