SMT 4-uurs endurance race 1

Dit jaar voor het eerst wordt er op circuit Lelystad - Midland Circuit -  endurances georganiseerd vanuit Supermotard Training en MON. Er zullen 4 wedstrijden verreden worden en de planning is dat ik uit zal komen bij alle 4 de wedstrijden. Startnummer stond al vroeg vast, niet te missen namelijk #123. Samen met ex-ONK Euro klasse rijder Marco Jansen, destijds ook uitkomend met startnummer 123, denken wij een goede team te kunnen gaan vormen. Na een paar gesprekken was het snel rond en konden we beginnen aan de voorbereidingen. We krijgen de ondersteuning ook van de Rockanje Racing Team en zullen als twee teams nauw samenwerken tijdens deze wedstrijden. 

Vrijdag avond zijn we aangekomen op circuit en besproken hoe de wedstrijd dag eruit zal komen te zien. Taken verdeling en indeling van onze pitboxen. 
Zaterdag zijn we vroeg begonnen met het plaatsen van de motoren. We hadden het geluk dat we het eerste team waren en konden voor ons het meest ideale plek bemachtigen. 

Tijdens deze endurance mag je 'maar' met 2 rijders starten en we schatte het in als een zware endurance. Een korte baan, waarop je intensief moet rijden en weinig rust momenten hebt. Gelukkig hadden we niks te klagen over het weer. Droog, zon en heerlijk warm. Liters water stond klaar en er hing een leuke sfeer op de paddock. 

Zaterdag begon vroeg, om 10 uur hadden we de eerste vrije training van 30 minuten en daarna een tijdstraining van nogmaals 30 minuten. We hadden besloten samen een kwartier te rijden in de eerste vrije training. Voor Marco was het weer ruim een jaar geleden en voor mij het eerste keer dat ik voor een wedstrijd op een supermotard zat. Het is veel zoeken en proberen geweest voor ons beiden, maar Marco kon snel zijn draai weer vinden en hij begon al snel erg nette ronde tijden te rijden. Voor de tijdstraining mocht Marco Jansen op jacht voor de snelste ronde tijd. Hij zou binnen komen als hij dacht het maximale en beste ronde tijd te hebben neergezet. De resterdende tijd ging ik naar buiten en maakte de sessie verder af. 

Tijdens de pauze hadden we een korte bespreking en stelde de eerder besproken takenverdeling bij en zette het nodige klaar om de wedstrijd te kunnen starten. Marco maakte zich klaar voor de start en ik stond ook alvast klaar voor de eerste (onverwachtte) wissel. Een goede start en nette ronden zorgde ervoor dat we ons startpositie konden vasthouden. Na 30 minuten hadden wij de eerste wissel, ik ging net uit en er werd gelijk rood gezwaaid. Er was in het offroad deel een ongeluk gebeurd waar de ambulance voor alle zekerheid heen moest.

Na ruim half uur kregen we een sein dat ze de wedstrijd gingen herstarten en ik maakte mij klaar om de baan op te gaan. Vlak voordat ik de motor startte vroeg ik me af hoe ze de herstart wilden gaan doen... een heuse opstelling op basis van de laatste doorkomst. Als 8ste of 9de mocht ik starten op een startveld met 24 man. Met 15-16 jongens achter me vond ik dat niet een heel prettig idee. Aller eerste keer starten op een motor waar ik slecht mee aan de grond kom en de nare ervaring week ervoor op Assen hielp ook niet mee. Ik stelde mij op en richtte mijn gedachte op de lichten. Uiteindelijk had ik zeker geen slechte start, kwam mooi op tijd en snel weg. We wisselden iedere 30 minuten en als het niet vol te houden was zouden we eerder binnen komen. 


Iedere sessie ging het beter en kon steeds beter mijn draai vinden op de motor en circuit. Beginnend met een 1.40 en de dag afsluitend met een snelste tijd van 1.29 mag ik zeker niet klagen over mijn progressie na vandaag. Met de snelste rondetijd van 1.22 is mijn team maatje altijd een stuk sneller en weet ik dat ik nog veel werk aan de winkel heb ;-)

Na 3 wissels hadden we door dat alles goed geregeld was en dat we de dag op deze manier konden uitrijden. Zonder enige problemen startte Marco aan zijn laatste sessie en het was nog een klein half uur voor de finish vlag. Als 8ste hebben we de eerste endurance wedstrijd mogen afsluiten en dat was ruim boven ons verwachting! 


De andere Team van Rockanje Racing Team eindigde als 2de, met slechts 7 seconden af van de 1ste plaats. 

Het was een zeer geslaagd wedstrijd en we kijken uit naar de volgende enducance op zondag 19 juli. Wederom op het Midland Circuit.

Via deze weg wil ik nogmaals iedereen bedanken voor zijn en haar inzet tijdens deze dag!!!