Samenvatting Seizoen 2014

Eind seizoen 2013 wist ik dat 2014 voor mij een heel lastig jaar zou gaan worden. Samen met het MT Racing Team hebben we regelmatig contact gehad en gekeken naar de mogelijkheden voor 2014. De jongens wilden mij graag erbij hebben, sfeer was goed, klikte goed binnen het team en alles verliep soepel. 

Helaas heb ik in februari tegen hun moeten zeggen dat ik het budget voor 2014 niet bijelkaar zou krijgen en een deelname bij hun in het team er niet in zou zitten. We hielden de lijnen en mogelijkheden open. Mocht er toch een situatie zich voor doen, kon ik alsnog altijd met hun mee trainen en rijden met de wedstrijden. Dit waardeerde ik enorm en richtte ik mij op mijn prive leven, dagje met Against Cancer en geven van instructie op circuits.

Het is zeker geen saai jaar geweest voor mij. Presentatie werk was voor mij niet onbekend en binnen de motorsport weten een hoop dat ik het nodige uurtjes heb gewerkt met Bach en zo presentatie werk voor een camera heb geleerd. Daardoor ben ik ook benaderd of ik geen tijd en zin had om mee te werken aan de voor- en nabeschouwingen voor de WSBK Assen die gemaakt moesten worden voor RTL GP voor op RTL 7. Dat was een vraag waar ik geen seconde over na hoefde te denken... Tuurlijk heb ik daar tijd voor! Gelukkig kreeg ik ook vanuit mijn werk de nodige ruimte en medewerking hiervoor. 6 tal dagen voor 2 afleveringen a 46min. Allemaal op locatie en in samenwerking met grote namen.

Begin mei begon het bij mij erg te kriebelen weer om op een BMW te stappen. Samen met Sezgin hebben we gekeken op de kalender en ik kon in mei met ze mee gaan naar Hockenheim. Hun gingen daar een dagje trainen. Die dag mocht ik gebruik maken van hun tweede BMW, waarmee ik in 2013 heb gereden. Ik schreef me in en spraken af dat we elkaar in Hockenheim zouden treffen. Het evenement was van Eybis en ik zorgde ervoor dat de inschrijvingen geregeld waren. 

Tijdens die dag kwam Frank Slabbynck naar me toe samen met Troy Corser. Troy kende mij al via Race Academy en van de 6H van Spa Francorchamps. De vraag was simpel, ze hadden een motor over en vroegen of ik geen zin had om bij te springen in het team als instructeur. Motorfiets mocht ik in bruikleen meenemen en mogen gebruiken bij alle BMW Motorad (circuit)dagen. Bestickering, met eigen startnummer, etc zou door Eybis geregeld worden. Het klonk heel aantrekkelijk en besloot om er later op de dag op terug te komen. 
Samen met Sezgin het nodige besprok en besloten om toch deel te gaan nemen aan het Eybis Team. Rest van het seizoen heb ik bij hun mijn meters nog kunnen mogen maken. Het mooie is dat ze rijden op de grote GP en/of Formule 1 circuits. Geen 'dagelijkse' banen, zoals Assen, Zolder, Zandvoort, etc...

Naast Eybis bleef ik ook trouw als instructeur bij Race Cracks. De dagen op Mettet was altijd beren gezellig en een ideale baan om met de Buell los te gaan. Assen vind ik persoonlijk een net te lange baan voor de XB12Ss.


In 2014 werd ik ook benaderd voor een stukje in de MotoPlus. Ze zochten dames die hun passie voor motoren wilde delen en er zou een gezamenlijk photoshoot komen met 6-7 tal dames. Van de wegracer tot toerrijder, tiener tot moeder, al met al een mooie mix van motorrijdende dames. 

Eind 2014 heb ik wel afscheid genomen met Eybis. Het koste erg veel tijd en ivm werk en prive kon ik ze niet garanderen dat ik in 2015 bij alle evenementen erbij kon zijn. Kort erna maakte Race Cracks hun data voor 2015 bekend. Mettet is helaas van hun kalender afgehaald en plaats gemaakt voor alleen Assen. Daarom heb ik ook besloten om te stoppen bij Race Cracks. Mocht er in het jaar alsnog Mettet op hun kalender komen, zou ik er wel weer bij zijn.  

De koude kille wintermaanden stonden voor de deur. Mijn vriend was al druk bezig om alles technisch klaar te krijgen voor seizoen 2015 en van het een kwam het ander... samen besloten we om de motoren technisch 100% klaar te maken om samen Supermoto te gaan rijden. Een nieuwe tak van sport en toch een reden voor mij om leuke meters te kunnen blijven maken. Gezellig samen trainen, niet dat de een naar Lelystad/Emmen/Valkenswaard gaat en de ander naar Assen/Zolder/Zandvoort/Mettet en meer betrokkenheid bij elkaars trainings-/wedstrijddagen.

Supermotardtraining.nl is bezig om in 2015 een endurance cup te organiseren. Dit lijkt mij een ideale manier om, zonder teveel druk van een sprintrace, meters te maken en nieuwe motor en rijstijl onder de knie te krijgen. De crossmotor van Robin wordt volledig omgebouwd voor mij naar Supermotard en een extra verenset apart voor de trainingen op de cross banen.