Moeizaam begin voor Robin Heeringa in Zelhem

Zaterdag middag ben ik vertrokken naar Zelhem om me bij de rest van het Rockanje DWS Racing Team toe te voegen. De andere team leden waren de dag ervoor al om zaterdag de training mee te pakken. Helaas kon ik door privé omstandigheden hier niet bij zijn. ‘s Avonds hebben we samen het circuit verkend en aan de hand daarvan heb ik de laatste wijzigingen aan de Husqvarna gemaakt.

Dit jaar zijn er naast de Inter en Nationale klassen ook de Euro’s weer terug in het leven geroepen. Hierdoor zijn er nieuwe indelingen gemaakt en hebben een groot tal coureurs een overstap gemaakt van Inter naar Euro en Nationalen naar de Euro klasse. We wisten niet hoe dit zou uitpakken voor de tempo in de klassen en besloten als team in de Inters te blijven en dat Robert Botjes zich ook zou toevoegen aan de Inter Klasse.

Zondagmorgen begonnen we met de kwalificatie. De eerste meters werden gemaakt en werd al snel duidelijk dat het niet vloeiend ging. Maar desondanks reed ik na 4 rondes een nette ronde tijd. Opnieuw wou ik aanzetten voor een betere tijd, maar helaas was ik te verzuurd om goed rond te kunnen komen en besloot ik eerder te stoppen met de kwalificatie.

Bij de start van de eerste en tweede manche kwam ik goed weg, enkel door de verzuringen en daarbij komende vermoeidheid werd het niet makkelijk. Tempo lag erg hoog en er was duidelijk twee groepen binnen de Inter klasse. De eerste manche eindigde ik als 14de en de tweede manche als 15de. Gemiddeld kwam ik uit op een 14de plek en was ik geselecteerd voor de superfinale.

Tijdens de superfinale starten de Nationalen op de eerste startrijen, de Euro’s opvolgend en als laatste worden de Inters opgesteld. De Inters worden vanaf start rij 6 opgesteld. Gezien ik als 14de geëindigd was, mocht ik starten op de laatste startij van plek 30. Dit is wel een aparte startopstelling, maar of het veilig is heb ik mijn vraagtekens bij. Tijdens deze wedstrijd heb ik besloten om niet gek te doen en puur extra meters te maken. Vanaf ronde 3 begon de motor slechte te schakelen en daardoor kon ik ook niet meer rijden zoals ik graag wilde. Na een aantal mooie gevechten wist toch op te klimmen naar plek 21.

Op zondag 3 mei staat de volgende wedstrijd weer voor de deur. Deze zal verreden worden in Boekel. De komende dagen zal ik de motor technisch in orde moeten maken en mezelf voorbereiden voor onze tweede wedstrijd.

Hierbij wil ik ook iedereen van de Rockanje DWS Racing Team en in bijzonder Erwin Hoogstra en Tom Rutten bedanken voor hun ondersteuning en hulp.


Sportieve groeten,

Robin Heeringa
#41