Met KTM naar de Ducati Club Races!

Race seizoen 2015 is van start en alle klassen hebben de eerste trainingen en/of wedstrijden al gehad. Vol enthousiastme richt ik me op mijn voorbereidingen en daar zit wegrace (helaas) niet meer bij. De eerste berichten verschijnen op facebook en racesport, Ducati Club Races dit jaar later in het jaar (30+31 mei) en er wordt een ladies cup georganiseerd. Zullen ze mij zijn vergeten en waar zou ik mezelf nog terug kunnen vinden tussen de dames straks!?

De eerste prive bericht en aanspraak volgt kort erna, Guls je rijdt toch ook mee met de dames klasse?? Euhm ja, maar met mijn Buell zie ik het niet zitten om eerlijk te zijn... 

Tijdje later kom ik Ferry Schoenmakers tegen en krijg aanbod voor hun EK Panigale en 3D Cup rijder van wie ik de motor die dag mag gebruiken, maar de hamvraag bleef; wat als je stukken rijdt? Het zijn niet de goedkoopste motoren en niemand stapt op een motor om het tijdens de training of wedstrijd in het grindbak te parkeren. Het zijn tenslotte niet de goedkoopste machines en dat gedeelte wil ik altijd goed besproken hebben voordat ik 'ja' zeg. Het is net geen huwelijk, maar het zijn keuzes en beslissingen waar je later geen spijt van wilt hebben. 

De tijd hebben we nog en nam de aanbiedingen in overweging. Het Ducati Club Race valt samen met de KNMV Supermoto Rockanje wedstrijd. Één afspraak had ik begin van het seizoen gemaakt, ik zou met de Rockanje Racing Team mee lopen en ondersteunen tijdens hun wedstrijden. Nadat bekend werdt gemaakt dat er een ladies cup zou komen heb ik de team wel gelijk op de hoogte gesteld dat ik waarschijnlijk dat weekend er niet zal zijn. Afwachtende op een goed en gepast voorstel.

Paar dagen later kreeg ik een bericht vanuit KTM Nederland;
Citaat: "Guls! Zin om een KTM 390 cup motor te pakken met de Ducati Club Race?" 
Tja... 1 cilinder, 373cc, 38pk en daarmee knallen op Assen...

In 2014 had ik al op een 390 op Lelystad gereden en ik wist hoeveel fun je kunt hebben met zo'n motor. Zolang hoefde ik niet te denken en na overleg ben ik ingegaan op hun voorstel. Mocht de tijdschema het toelaten zou ik ook met de Duke 1290 deel kunnen nemen aan de Ladies Cup, maar de RC390 cup heeft wel de aandacht. 

Na overleg hebben we geregeld dat ik 1-2 trainingsdagen mee kan pakken voordat ik aan de start ga verschijnen. Donderdag 7 mei was het eerste dag en zou ik met de langzame 15 rijders de baan op gaan. Na de eerste sessie vroeg ik me af hoe hard de snelle 15 van de klasse over Assen heen zou sjezen. Absurt laat remmen, hard insturen en door, door, door... 

Eindelijk was het zover. Dinsdag avond haalde ik de KTM op bij Arie Vos en vertrok woendag avond richting Assen. Dat was weer een tijd geleden en lang geleden dat ik met een racer op Assen heb gereden. 

Kwart over 6... Biologische klok en je raakt wakker. Draait wat om en besluit eruit te gaan zodat je alles op gemak kunt doen tot je eerste sessie. Ik pak m'n handdoek en toilettas en loop richting de wc's bij de media center. De eerste baco staat al tegen het muurtje aan z'n shaggie te roken. 'Morge!' Zijn weer de eerste woorden op de dag en een kort gesprekje. Die lui staan altijd open voor een praatje. Oude herinneringen komen naar boven. Blijft bijzonder het wakker worden op het paddock van het TT circuit. De wedstrijden, gezelligheid, sfeer, bekenden en prestaties.

Later kwamen de anderen ook aan op paddock of werden wakker. We zetten alles klaar en besloten dat ik overgezet zou worden naar de groep waar alle KTM RC390 in waren gezet. 

Eerste sessie had ik echt nodig om de motor te leren kennen. Ik zat constant in de begrenzer. Zoekende naar reverentie punten en opbouwen van bochtensnelheid.  Na sessie 1 werden alle KTM'metjes op een kleiner achter tandwiel gezet. Je zat veelste vroeg al in de begrenzer op de langere rechte stukken, veel schakelen en dat beperkte het nodige.

Sessie twee verregende, Assen zou Assen niet zijn als het niet regent. De motor heeft geen gewicht en ook geen druk op de banden op het asftalt. Voor en achter bleef het glijden en zoeken. Na 4 ronden ben ik naar binnen gegaan, voor achter glijdend de bocht uit en na de eerste ronde kreeg ik al een gevallen en schuivende 390 in mijn achterwiel. Gelukkig wist ik het recht te houden en voor de grindbak terug de baan op de sturen. Wat een elende en drama als je niet met regenbanden mag gaan rijden in je klasse. 

Derde sessie was de baan weer grotendeels droog, maar de witte lijnen en curbstones waren op veel punten nog niet droog genoeg. Ik kreeg al meer vertrouwen in de motor en begon er steeds beter erop te zitten. Het jammere is dat ik amper vrije baan had om eens een paar ronden ongestoord op mijn bochtensnelheid kon richten, maar die ene keer dat het kon schoot mijn tijd met 4seconden wel omlaag. Dat was mooi en goed gevoel, maar voor mijn gevoel moet er nog uiteindelijk 6 seconden er af. Mijn doelstelling is 2.05-2.07 straks in de wedstrijd, maar of het hoog gegrepen is, geen flauw idee!! Het starten is ook geen pretje en kwam met de oefenstarts altijd als laatste bij de eerste bocht. Reactie was prima, maar niet gewend dat je binnen 200meter al moet doorschakelen naar zijn 4, omdat je het constant in de begrenzer jaagt. 

De laatste sessie zouden we 1 proefstart doen en de sessie verder uitrijden. Ik ging ervoor en wilde volledig gaan richten op het hard insturen, maar met dank aan een R1 rijder was die sessie volledig verpest. Het blok ervoor had ik aangegeven om niet weer in de weg te rijden en ons te laten, omdat de RC390 hogere bochten snelheid heeft. Tijdens de laatste sessie schoot hij de volledige sessie lang voorbij op de rechte stukken en ging vol in de ankers bij de bochten. Hierdoor moest ik afremmen en iedere bocht inschatten of ik buitenom of binnendoor voorbij moest gaan. Na 5-6 ronden was ik er klaar mee en liet me afzakken, waardoor diezelfde strijd doorging met de 390 rijders achter me. Einde sessie leek het erop dat die jongen nog de grootste lol heeft gehad om zo te rijden, maar niet beseffend dat je de sessie verpest voor iemand die zich klaar stoomt voor een wedstrijd. 

Al met al was het een leerzame dag en heb ik een goed gevoel met de motor. Afstellingen zijn goed en als het moet ben ik al klaar voor de wedstrijd. Hopelijk komt er nog een plekje vrij op vrijdag 15 mei, zodat ik hopelijk dan een paar sessies krijg om te werken aan het remmen en mijn bochtensnelheid. 

Voor de geïnteresseerden in de RC390 Cup, hieronder staat precies omschreven wat deze klasse inhoudt: Introductie nieuwe race klasse; KTM RC390 Cup 

Tot in Assen op 30+31 mei!

Sportieve groeten,

#123 Guls Ayazalp