Laatste Cup race, mooie afsluiting van 2011!

Afgelopen zaterdag was het zover, de laatste KNMV SuperCup wedstrijden stonden op de planning. Het zou een drukke dag worden, met slechts 1 kwalificatie en 2 wedstrijden in de planning. De dag ervoor had ik niet getraind en zou slechts in 20min mijn beste tijd voor op de startgrid moeten zien te zetten.

Tijdens de laatste race hadden we veel bezoek van de defensie. De grootste leger oefening sinds 15 jaar viel samen met onze wedstrijd en hun aanwezigheid was voor iedereen zeker geen bezwaar. Vol bepakte mannen, legervoertuigen, apache vliegtuigen en helikopters gaven de racedag een totaal andere wending.

Het weer was prachtig en het beloofde een mooie dag te gaan worden. Vol goede moed en vertrouwen pakte ik vrijdag avond alles uit en legde alles klaar voor de laatste wedstrijd van het jaar. De volgende ochtend begonnen we met het vaste ritueel; inschrijven, keuren en bandenwarmers aan!

Het was een vol startveld met 35 man en het tempo vooraan is tegenwoordig een stuk gestegen vergeleken met 2 jaar terug. Zonder extra trainingen startte ik de kwalificatie. Oude banden eronder en daarmee moest het gaan gebeuren. Gelukkig had ik wel de tijd en de ruimte om voor mijn snelste tijd te gaan zitten, maar liet het wel her en der nog wat tijd liggen. Einde van de kwalificatie, was ik benieuwd naar wat de rest had gedaan en of ik wel een goede startplek zou hebben. Rij 7 en helemaal binnen in, P28 met 1.53.2. Qua tijd viel het me iets tegen, maar om mij heen stonden wel de jongens waar ik tussen hoorde. Al met al toch niet heel slecht dus!

Start was te voorzichtig, was op tijd weg, maar heb zeker een paar plekken laten liggen. Tijdens de race haalde ik wel snel een aantal jongens terug in en kwam in gevecht met Willem Moedt (BMW 1000RR). Bochten liet hij veel liggen, maar op de rechte stukken voelde ik me net op een 600! Ik probeerde alles goed in te plannen, zodat ik bij mijn sterkste punt op het veld gelijk kon toeslaan en met de hoop dat het gat groot genoeg zou zijn om hem achter me te houden! Buitenom in de Ossebroeken, kwam ik naast hem eruit en de strubben pakte ik hem binnendoor. Goed op het gas, maar halverwege de veenslang kwam hij me al voorbij... Na paar van deze acties heb ik besloten om achter hem te blijven en te blijven volgen. Bij zijn eerste de beste fout, die helaas niet kwam, zou ik gelijk toeslaan. Als 26ste kwam ik uiteindelijk over de eindstreep en met een verbeterd PR van 1.51.2 waar ik zeker over te spreken ben.

De tweede race was een één op één gevecht met Jeroen Tielen. Ik zou koste wat kost bij hem achter blijven en zou me niet laten passeren. Ik stak hem voorbij, maar snel pakte hij me terug en bleef heel erg defensief voor me rijden. Bij de plaatsen waar ik hem kon pakken, sloeg hij de deur dicht. Wat 2x een geblokkeerd voorwiel opleverde bij het aansnijden van de strubben. Een keer scheelde het niet veel of ik reed frontaal in zijn zij, maar gelukkig verliep alles goed. Ik bleef netjes achter hem, maar waar ik hem kon pakken stak ik er wel naast. Bleef goed op zijn hielen zitten en liet hem maar werken om voor me te blijven. Als 28ste en gemiddeld 2 seconde tragere rondetijden t.o.v. race 1 kwam ik over de eindstreep.

De doelstelling was om alles heel te houden en het seizoen mooi af te sluiten. Ik ben blij dat ik mijn PR heb mogen verbeteren met 0,5 seconde, maar ik had gehoopt op meer. Als het seizoen iets beter was verlopen (lees: minder pech) had er duidelijk wel meer in gezeten, maar helaas mocht het dit jaar niet gebeuren.

Via deze weg wil ik al mijn sponsoren en alle mensen bedanken die me hebben geholpen om dit seizoen mogelijk te maken!

Hoe seizoen 2012 voor mij eruit gaat zien is nog niet bekend. Zodra er wat meer over bekend is, zal ik dit zsm bekend maken! De Honda krijgt de nodige updates en een servicebeurt, zodat het ze klaar staat voor volgend jaar.

Iedereen bedankt en ik hoop snel met leuk nieuws weer terug te kunnen komen!

Sportieve groet,

#123 Guls Ayazalp