Hengelo zit erop! Eerste punten zijn binnen!

Hengelo zit er weer op. Een dag en een circuit waar veel te beleven en te zien valt. Einde van de dag hebben we nog met z'n allen gegeten en keek ik nog even het landschap in. Van mij mocht het evenement voor ons ook 3 dagen duren en dat wij meer stratencircuits konden rijden met de Cup. Helaas zat het er alweer op, maar ik ging niet met lege 'handen' naar huis.

Tijdens onze vorige cup race werd er links en rechts gevraagd wie er allemaal naar Hengelo zouden gaan. Door mijn strakke actie van vorig jaar, kreeg ik die vraag ook en antwoordde netjes met 'Ja, tuurlijk!'. De eerste opmerkingen die ik kreeg, met een knipoog, was of ik dit keer wel wilde blijven zitten...

Net als voorgaande jaren zou ik tijdens mijn race weer verblijven in de hospitality van de ONK coureur Allard Kerkhoven. Donderdag begin van de middag was alles opgezet. Zo kon ik mij rustig voorbereiden voor mijn race en hun voor de vrije trainingen. In de middag hebben we als baanverkenning weer 3 rondjes gereden op de skates. Ik was benieuwd of er het eea terug zou komen van vorig jaar. Enige wat ik me nog herinner is de eerste kwalificatie en korte stukjes door de dag heen. Misschien maar goed ook!

Vrijdag om 9 uur was het zover, de eerste kwalificatie stond voor de deur. Zenuwachtig en blij maakte ik me klaar. Onder begeleiding van de Putoline Racing Team vertrok ik richting Park Ferme. De eerste twee rondjes reden we onder gele vlag, zodat iedereen de baan eerst goed kon verkennen en daarna gingen de remmen los. Bij de eerste doorkomst, bij de bocht waar ik vorig jaar was gecrasht, kreeg ik een stuk beeld terug. Althans, daar leek het op. Of het ook klopt en zo is gegaan zal ik op moeten zoeken. Gelukkig schrikte me dat niet af en reed ik een nette kwalificatie. Deze werd een keer onderbroken door een rode vlag en daarna mochten we nog voor 3 rondjes terug de baan op. Met 2.03, seconde langzamer dan vorig jaar, stond ik op P8 en bij de tweede kwalificatie zakte ik terug naar P15 met een tijd die een half seconde lager lag.

Naar Hengelo kwam ik voor de punten en met P15 sta je net op het randje... hopend op een goede race maakte ik me klaar. Alles voelde goed, motor, vering, pak, omgeving en zenuwen had ik ook goed onder controle.

Ik stond naast Gert van den Bosch en voor mij stonden Roel Botter, Marten van Houten en Nico Kooistra. Tempo van de race lag al een stuk hoger vergeleken met vorig jaar en hoopte een goede start te hebben en de race foutloos uit te rijden.

Om 16.30 gingen we richting Park Ferme. Allard, Nancy en Mitchel gingen mee voor de vooropstelling. Spulletjes mee en bandenwarmers mee. Keer om de rollen om te draaien stak Allard nu de paraplu op en zat ik op mijn motor.

Op de 6de start rij maakte ik me klaar en richtte ik me op de lichten. Met een vrij goede start ging ik weg, maar omdat alles zo smal is doe je altijd voorzichtig bij de eerste bocht. Als 12de kwam ik door de eerste bocht en wist mijn positie gedurende de race goed te houden. Bijna heel de race zat ik achter Roel Botter en zocht waar ik hem op een nette voorbij kon steken. Er waren wat punten waar ik hem voorbij kon, maar wilde het risico niet nemen en bleef zoeken naar een goed moment.

Tijdens de race kwam Gert van de Bosch voorbij met zijn oudere model Kawasaki. Opkomend in een rechte stuk vroeg ik me af of hij een fout had gemaakt met het schakelen, maar besefte me gelijk dat hij wellicht wat vermogen te kort kwam vergeleken met de nieuwe motoren van nu. Ik haalde hem gelijk weer terug in en hield hem achter me. Nog flink in de clinch met Roel Botter reden we de wedstrijd uit. Ik probeerde de bochten uit, maar zijn R1 trok veel harder op en merkte dat hij bij de Molenbocht iets eerder remde dan ik. Ik bleef er achter zitten en bocht uit zette ik mijn motor ernaast en remde hem voorbij. Daarbij schoot ik iets te ver voorbij, waardoor hij mij weer terug pakte richting het rechte stuk!

Als 13de kwam ik over de eindstreep en later werd er bekend gemaakt dat we 1 plaats op zijn geschoven en dat betekend dat ik met 4 punten de dag kon afsluiten. Nogmaals mijn dank aan familie Kerkhoven voor hun hulp, gezelligheid en gastvrijheid tijdens dit evenement!

Volgende week zaterdag staat alweer de volgende Cup race voor de deur. Het beloofd een mooie dag te worden qua weer en hopelijk ook met de races.

Sportieve groet,

#123 Guls Ayazalp