Guls Ayazalp

Naam:                                   Guls Ayazalp
Geboortedatum:                    16 maart 1985
Woonplaats:                          Waalwijk
Beroep:                                 Account Manager
Hobby’s:                                Cardio/Fitness
Lengte:                                 1.68 m
Websites:                              www.Guls-Racing.com  & 
                                             www.facebook.com/Gulsje.Ayazalp

Contact:                                 Info@Guls-Racing.com

Als een klein, serieus en geïnteresseerd klantje kreeg de locale motordealer (destijds gevestigd in het centrum van Waalwijk) mij al wel eens over hun vloer van de showroom.

10-11 jaar later bereikte ik mijn 18jarige leeftijd en ben ik begonnen met lessen. Mijn ouders waren er geen voorstander van, maar toen ze hoorden dat ik mijn rijbewijs had behaald en de motor klaar stond om opgehaald te worden was het kwaad al geschied.

Na 3 jaar op straat te hebben gereden wilde Guls meer en boekte ze haar eerste circuittraining op circuit Lelystad…

Het seizoen 2008 is het begin geweest om actief circuit te gaan rijden. Na enige overwegingen is er besloten om 2009 als trainingsjaar in te kleden. Als uitdaging zijn er enkele scherpe doelstellingen gezet voor de drie bekende circuits; Assen, Zolder en Zandvoort.

In 2010 heb ik voor het eerst deelgenomen aan wedstrijden. Iets wat me er goed af is gegaan en weer veel heb geleerd en mezelf doorontwikkeld. Daarnaast is er ook weer een flink aantal seconden af van mijn tijden op de circuits. 3 jaar heb ik deelgenomen aan de KNMV SuperCup 1000 klasse, de huidige OW-Cup NK SuperCup 1000, en zoveel mogelijk aanvullend de Van Zon Sprint races op circuit Zolder.

2013 was financieel een lastig jaar. Prive een aantal stappen moeten nemen en dat nam het nodige tijdstress en financiele strubbelingen met zich mee. Hierdoor heb ik besloten om geen vol seizoen meer te nemen. Licenties ed waren wel geregeld, maar ook de overstap naar de 600RR was geen slimme keus geweest. Gelukkig kon ik met een B-Rad, zelfbouw Ducati, meerijden met de Ducati Club Races, met een BMW S 1000RR van de Race Academy deel kunnen nemen aan de 6H van Spa Francorchamps en later nog wedstrijden mee kunnen pakken in Turkije. Zo werd mijn grootste droom nog werkelijkheid. Terwijl ik de moed ervoor beetje had opgegeven, omdat ik geen geschikt eigen motor meer had. 

2014 is een jaar geweest met instructie geven en geen competities, maar 2015 gaan we weer de draad oppakken en een overstap maken naar Supermotard. Een klasse die betaalbaarder lijkt, maar mijn twijfels weer krijg gezien de uren voor blok revisie hard aantikken bij veel trainen. Keuzes, keuzes, maar zolang ik het leuk vind, blijf ik nog lekker rijden!