Eerste Supermoto Training - Mettet

Zomer 2014 leerde ik Robin Heeringa kennen. Hij rijdt nu al enkele jaren supermotard wedstrijden op een hoog niveau. Ik stond er voor open om eens serieus te gaan zitten en werken met zo'n motorfiets. Wegrace heb ik helaas moeten laten, ivm tijd en financiën en dit leek mij een ontzettend leuk alternatief om te gaan doen.


Een winter lang trainen en alles klaarmaken voor het nieuwe seizoen. 2015, mijn eerste supermotard ervaring. Stiekem had ik eind 2014 al een keer op de Junior Track in Assen gereden, om zeker te zijn of ik het leuk zou gaan vinden. Zo'n 9 jaar geleden had ik er al eens mee gereden, maar toen vond ik het niks. Niet zo lang geleden had ik een paar keer een Ducati Hypermotard meegepakt van een goede vriend, maar toen vond ik het wel leuker. 

Winter 2014 gebruikten we om de motoren klaar te maken en mijn outfit geregeld te krijgen voor het nieuwe seizoen. Met dank aan Damen Leathers, SMX Racing, Jopa racing products en Shark Helmets wist ik mijn outfit compleet te maken. 

Medio februari waren we klaar voor de eerste trainingen en keken naar de mogelijkheden. We konden gaan trainen op Lelystad of op Mettet, Superbiker circuit opstelling. Na kort overleg besloten we naar Mettet te gaan, omdat 7 maart nog de laatste mogelijkheid was om daar te trainen met het offroad gedeelte erbij. 

Onderweg naar Mettet stelde ik al mijn vragen over hoe en wat je moet doen in bepaalde situaties op een supermotard. Offroad is voor mij totaal onbekend en we namen maar 1 motor mee, welke iets te hoog staat voor mij. Maandje na onze training in Mettet staat de eerste wedstrijd voor Robin op de planning. We konden totaal niet gebruiken dat er (blok) schade gereden zou worden en extra stress met zich mee zal nemen voor de eerste wedstrijd. Het blok van mijn motor was helaas nog steeds niet klaar. We kregen tot 3x toe de verkeerde klep toegestuurd en door de vele vertraging ging het Robin niet lukken om mijn motor technisch 100% klaar te krijgen. 

Eenmaal aangekomen in Mettet begonnen we met het opzetten van de tent en klaarzetten van de motor. Na de inschrijving maakten we ons klaar voor de eerste trainingssessie. Mijn sessie was direct na de sessie van Robin. Ik zorgde er voor dat ik klaar stond en de motor gelijk over kon nemen om baan op te gaan. Het stuurgedrag, ligging en in/uitsturen van offroad delen was erg wennen. Gauw ging het iedere sessie beter en de eerste jumps waren een feit. Ik probeerde nog wat uit en merkte dat ik gauw minder bang was om te springen, maar sporen rijden blijft nog steeds een groot verbeteringspunt. Door een of andere reden ben ik daar angstig voor en zal het een paar keer goed moeten doen om daar meer vertrouwen in te krijgen. 

Na de middag ging ik gerichter en sneller de bochten om en probeerde ik het nodig uit. Gevoel werd steeds beter en alles ging steeds makkelijker en vertrouwder. Ik merk wel dat ik nog een hoop meters moet maken om alles goed en beter onder de knie te krijgen. Sliden en hoge sprongen zijn nog wel uitgesloten, maar die zullen vast vast snel volgen na de volgende trainingen en extra tips van de ervaren rijders. 

Ik hoop dat we snel weer kunnen trainen. Eerst staat er een verhuizing voor de deur en open dagen/evenementen van klanten in het begin van het seizoen. 

6 juni staat de eerste endurance wedstrijd op de kalender. Samen met  Marco Jansen (ex-supermoto rijder, euro klasse) zal ik deelnemen aan deze wedstrijden. Voor mij is het op een mooie en ideale manier veel meters maken en beter leren omgaan met een supermotard op het onverharde.