Eerste SuperCup wedstrijd achter de rug!

Al een aantal dagen vooraf zat de zenuwen er al goed in. Begin oktober 2010 was de laatste wedstrijd en nu mocht ik het weer gaan proberen. Zou ik weer goede tijden gaan rijden, buiten dat... hoe zou mijn eerste start van het seizoen gaan!!?? Ook werd er tijdens de eerste Cup wedstrijd met mijn nieuwe Damen pak gereden!

Donderdag avond had ik alvast alles ingeladen voor de eerste race van het seizoen. Tijdens mijn training in Spanje en op Assen had ik problemen met de Quickshifter. Vrijdag middag moest ik onderweg een tussenstop houden bij Dynojet in Oss. Na een paar test runs kwamen we al snel achter wat het probleem was en is het netjes opgelost. Eenmaal aangekomen op Assen en uitgeladen kon ik niet wachten op de eerste kwalificatie.

2011-04-09 KNMV Supercup; Assen

De eerste kwalificatie was pas om 10:32. Alles netjes klaar gezet en de zenuwen waren ook nog steeds aanwezig. Zonder laptimer ging ik de baan op en hoopte weer mijn snelste tijd neer te zetten. Tijdens de eerste kwalificatie heb ik toch wel een zeer nette tijd weten neer te zetten die ruim 1 seconde boven mijn PR lag. Hierdoor stond ik 23ste getraind van de 43 deelnemers.

Tweede kwalificatie ging beter. Kwalificatietijd met slechts 0,6 seconde weten te verbeteren, maar zakte terug naar positie 25.

Het middenveld is bij de KNMV SuperCup 1000 klasse sterk veranderd. Er zijn een groot aantal nieuwe deelnemers bij gekomen. Een aantal volledig nieuwe Cup rijders en een aantal sterke 600 rijders die zijn overgestapt naar de 1000 klasse. Dit betekend dat er voor mij veel concurrentie bij is gekomen en volgens sommigen mocht hopen om alsnog een positie binnen de top 20 te kunnen rijden.

Bij de start stond ik opgesteld aan de linkerzijde van de baan. Het duurde even voordat iedereen zijn startpositie op de baan had gevonden, maar toen de lampen aan gingen stond iedereen op scherp!
Tijdens de start heb ik een hoop aantal mensen weten in te halen. Gelijk kwamen al een paar weer terug voorbij, maar als 20ste door de eerste doorgang was zeker niet slecht!

Jeroen Tielen, ouder Cup 600 rijder, kwam me na een aantal ronden al voorbij zetten. Ik kon hem redelijk bijhouden, totdat Arnout Visser me uit wist te remmen. In de snelle bochten moest ik uitkijken, maar ik had ook niet de ruimte en snelheid om hem weer terug in te kunnen halen. Het inhalen werd me niet makkelijk gemaakt, maar de volgende keer gaan we het er gewoon naast zetten en kijken wie er als laatste remt...

Uiteindelijk kwam ik als 23ste over de eindstreep en wist ik mijn tijd met een kleine seconde nog te verbeteren. Ondanks de voorspellingen en wijzigingen in het startveld heb ik ook volgens velen een zeer goed resultaat weten neer te zetten.

De volgende race staat gepland op 28 april in Zolder (Belgie), de eerste Van Zon Sprint Race. Met een positieve terugblik naar de eerste KNMV Cup wedstrijd, ben ik ontzettend benieuwd naar mijn eerste resultaten bij de eerste Sprint Race op Zolder.

Nog een paar daagjes wachten en dan mogen we weer!!

Mijn dank gaat weer uit naar iedereen die me heeft geholpen tijdens de wedstrijd en met name ook naar Damen Leathers en Elbe Keukens voor mijn nieuwe pak!

Sportieve groeten,

#123 Guls Ayazalp

sponsoren