Eerste Sprint, eens is het de 1ste keer

Na een korte rustpauze mocht ik weer op pad. Voor het eerst naar Zolder dit jaar en we hadden er zin in. Het weer deed niet erg zijn best helaas en door gladheid op Zolder moest ik er tijdens de race aan geloven... Met mijn 1000 stond ik op pole in groep B en zou het echt bont moeten maken om geen podium te kunnen gaan rijden, dat is me gelukt!!!

Donderdag 28 april, eerste Van Zon Sprint Race staat op mijn kalender. Al heel de week wisten de weergoden niet welk weer ze ons gingen gunnen. De ene dag regen en de andere dag weer droog, maar het zou wel iets kouder worden. Dat stond vast! Uiteindelijk werd het toch regen. Na een lange droogte en afgelopen weekend een flinke autorace kan iedereen het weten, is het spekglad op Zolder! Dat was ook te merken bij de Ziekenhuis bocht en Jacky-X. Achterkant dwijlde alle kanten op en voorkant gleed soms ook een stukje mee. Erg 'plezant', zolang het onder controle blijft!

De eerste kwalificatie was het spekglad. Toch wel lekker kunnen rijden. Tijden gingen iedere ronde omlaag en reed uiteindelijk 2.03.09 tijdens de eerste kwalificatie, volledig natte baan en regenbanden.
Iedereen hoopte dat het de rest van de dag droog zou blijven, maar geen wind en geen zonnetje. Dat zorgde ervoor dat de baan een lange tijd nat bleef, maar net voor de tweede kwalificatie werd de ideale lijn wel bijna droog. Links en rechts nagevraagd en we kwamen tot conclusie; regenband voor en een profielband achter. Dat zou de ideale combinatie moeten zijn en we gingen ervoor.

De bandenkeuze was goed, maar veringkeuze niet. Achter stond naar mijn idee te zacht, waardoor voorkant op rechte stukken en bocht uitkomen alleen maar zat te schudden. Ik koos ervoor om mijn tweede kwalificatie na een paar ronden al te staken en alles heel te houden voor de race.

Het leek erop dat het droog ging blijven. Tijdens de pauze had ik de motor weer helemaal schoon gemaakt, voorzien van slicks en de bandenwarmers aan gezet. Een klein uurtje voor de start kregen we een plensbui en ik had geen zin meer om WÉÉR de velgen te gaan wisselen voor regenbanden. Moed maar bij elkaar geschraapt en ik kon weer aan de slag!

Mijn eerste start in de regen, ik koos om op safe te gaan en 2x een podiumplek zien te rijden. Bij de start begon mijn achterwiel te spinnen, schrok me dood, maar door het gas langzaam dicht te draaien kreeg ik grip en sprintte ik vooruit. Toch als eerste door de 1ste bocht en de eerste 600's kwamen me al voorbij. Bij de snelle bochten voelde de voorkant zenuwachtig aan, bandje was ook ver op, maar het moest eventjes. Alles voelde verder goed aan en zat links en rechts al lekker met mn knie aan de grond. Na een paar ronden had ik een 600 rijder voor me, waarvan zijn tempo er goed in zat en koos om te volgen en bij te blijven.

Slechts 2 ronden te gaan, remde hij zich uit bij de Jacky-X en ik zat er nog een stukje achter. Een fractie van een seconde. Door een schrik reactie heb ik mezelf ook mee onderuit geremd. Zelf schoof ik een meter of 150 door en de motor door de gehele pitlane ingang vol tegen de vangrails aan.

Mijn eerste crash na 3 actieve circuit seizoen. Het moest er een keer van komen, maar gelukkig zonder al te veel schade.

Ondanks de schade kijk ik erg tevreden en positief terug. Met een regen-tijd van 1.58.17 heb ik niks te klagen over mijn rondetijd. Ik heb er veel van geleerd en veel plezier gehad. Hierbij wil ik ook de heren Ron Pattiasina, Sandro Paglia en Stevie van Camp bedanken voor de hulp en ondersteuning tijdens deze dag.

Ik heb nu 3 weken de tijd om de Honda weer helemaal klaar te maken voor de volgende training.

Aanstaande maandag ga ik samen met Ducati Zaltbommel voor het eerst rijden op de Ducati 848 Evo en alles voorbereiden voor de Ducati Club Races van 13 t/m 15 mei! Ik heb er nu al weer zin in!

Sportieve groet,

Guls Ayazalp