Eerste Endurance op de Nurburgring zit erop!

Vorig jaar ben ik een keer wezen kijken bij de 6h endurance op de GP-Strecke van het Nurburgring. Via vrienden en op diverse fora las ik dat mensen er met veel lof naar toe gingen en was wel nieuwsgierig naar het sfeertje dat er zou hangen. Afgelopen winter heb ik besloten om in seizoen 2012 deel te nemen aan 2 endurances.
Je rijdt er met een andere mentaliteit, je snelste tijd is niet van belang en binnen het team moet alles onderling ook goed afgestemd zijn. Samen met Rikkert Lindeman, Alex Zuurbier en de nodige hulp van anderen vertrokken we zaterdag al vroeg richting de Nurburgring. Het was nat, maar dat mocht de pret niet drukken! Om 23uur zaten we pas aan ons avond eten en dat beloofde wat voor racedag zelf...

Zondag 7 juli stond de eerste endurance voor ons. In eerste instantie zouden Rikkert Lindeman (ZAC rijder en mijn hulp tijdens de Cup races), Nico Dmyszewicz (Ex-SuperCup) en ik als team uitkomen tijdens de endurances. Helaas heeft Nico tijdig aangegeven niet klaar te zijn voor de endurance en besloten om Ex-ONK Supersport rijder Alex Zuurbier als vervanger in te zetten. Jordy Groen (monteur Zaanstad motoren), Marcel Zuurbier (monteur Zuurbier Tweewielers), Bianca Hendricksen (gastvrouw) en Nico Dmyszewicz (begeleider) waren mee als hulp. Hun zorgden ervoor dat alles langs de baan goed opgevangen en geregeld werd.

De eerste vrije training liep helaas al uit. Door de slechte weersomstandigheden werd alles een uur uitgesteld en al snel werd het weer iets beter. De organisatie besloot om de vrije training in te korten naar 30 min en slechts 1 kwalificatie in te lassen van 30 min. Hiermee werd de verloren tijd  ingelopen en kon de endurance gewoon over 6 uur verreden worden.

Rikkert en ik hadden nooit eerder op de baan gereden en besloten om als eersten de baan op te gaan. Volledig natte omstandigheden en tussentijdse buien maakten het niet makkelijk. Tijdens de sessie kwam ik binnen en kort ervoor had Rikkert al gewisseld met Alex. Ik ging snel weer de baan op en orienteerde mij verder. Mijn laptimer heb ik dat weekend niet ingesteld en ik richtte mij ook totaal niet op de tijden. Vooral met de regen was het schadevrij binnen komen, ronden uitrijden en stapsgewijs het ritme opbouwen het belangrijkste motto.

Voor de kwalificatie is Alex Zuurbier de baan op gegaan. Door zijn prestaties uit het verleden, hebben we er op gerekend dat hij voor het team de snelste tijd zou kunnen gaan zetten. Baan werd droger en Rikkert ging daarna nog een keer kort de baan op. Ik sloeg over, omdat ik bij de vrije training het langst had gereden.

Misschien de volgende endurance zou ik zo'n Le Mans start een keer willen doen, maar ik blijf het erg spannend vinden! Uit angst trok ik me terug en besloot het nog uit te stellen. Tijdens de start maakte ik me klaar voor de eerste wissel en bekeek samen met Rikkert de weersomstandigheden. Korte hevige buien kwamen over en dat maakte het lastig voor ons allen. Bij de eerste wissel kon Nico zo niks zeggen en besloten we dat ik op Full Wet bleef staan en Rikkert een droge band achter ging steken. Bij binnenkomst van Alex moest hij maar aangeven wie er de baan op mocht. Rikkert was de gelukkige en stiekem had ik graag willen vertrekken... Geduld hebbende wachtte ik op het signaal dat hij binnen zou komen.

Jordy en Marcel zorgen voor de bandenwissels en zelf hielp ik ook aan mee wanneer ik kon. Ik heb niet bijgehouden hoe vaak de velgen dat weekend zijn gewisseld, maar de monteurs kunnen na dit weekend zeker als Pro worden aangekaart!! Voor mij zou het weer een natte baan worden en had al aangegeven dat ze mij gerust de hele dag in de regen er op uit mochten sturen. Op een net tempo begon ik mijn stint en reed door totdat ik het bord zag dat ik naar binnen moest. Opvallend was hoeveel grip je uiteindelijk nog hebt op de baan en vooral bij de bochten waar je licht omhoog gaat. Voor een endurance is het 'killing' om te crashen en ik zocht daarom nog lang niet mijn maximale tempo op. Er zouden nog genoeg sessies volgen en hopende dat we een dagdeel op een droge baan konden gaan rijden.

Rikkert en Alex hadden het geluk en hebben tijdens de endurance een keer op volledig droog weer banden kunnen rijden. Helaas zat dat er voor mij nog niet in. Het leek er wel een keer op en ik maakte me klaar. Vlak voor de wissel begon het opeens te regenen en ging het team met 4 man mijn motor gelijk op regenbanden zetten. Mijn beste prestatie in de regen was een constante rondetijd in de 2.41. Wat ik eng vond en me tegen hield is dat ik de voorzijde weg voelde glijden en daardoor niet harder in durfde te sturen. De eerste crashesvolgenden al vrij snel en wij als team hebben het, voor het eerste endurance, bijzonder goed gedaan!

De laatste twee uur leek droog te gaan worden. Marcel en Jordy hadden alle motoren klaar gezet voor droge omstandigheden. Na een volle dag regen rijden keek ik er wel naar uit en hoopte dat hetgeen wat gebeurde niet zou gebeuren... Kort na mijn vertrek begon het over bijna de volledige baan te miezeren en achterop het circuit te regenen. De eerste 'oeps' momentjes volgden al snel en naar mate het natter werd besloot ik om eerder binnen te komen.

Rikkert en Alex reden de endurance uit en als 33ste hebben wij de dag mogen afsluiten van de 65 teams totaal die zich hadden opgegeven.

Snel richting huis om alles snel klaar te maken voor Oschersleben. Een 3 daagse evenement op het Duitse circuit die dit jaar weer samen valt met de ONK en BMEC.

Sportieve groet,

#123 Guls Ayazalp