Ducati Club Races op een KTM RC390

Zoals ieder jaar vindt er in Assen de Ducati Club Races plaats. Ook dit jaar zou dit evenement plaatsvinden en aangevuld worden met diverse extra klassen. Voor de verandering werd er dit jaar ruimte gemaakt voor de KTM RC390 Cup. Een nieuwe klasse die is opgericht door KTM Nederland en Vos Oss Motoren. Met slechts 373cc en 38pk is het, vergeleken met de 600 & 1000cc motoren, heel anders rijden. Een nieuwe race klasse voor jong talent, maar tevens ook voor ervaren rijders is het een mooie klasse. Deze worden onderverdeeld in Junioren en Senioren.


De KTM RC390 Cup rijders zijn dit jaar uitgenodigd en hebben hun eigen programma tijdens de 36ste editie van de Ducati Club Races. Kort na bekendmaking kreeg ik de vraag of ik niet mee wilde rijden als gastrijder. Tuurlijk zeggen we geen nee, maar ik wist dat dit geen gemakkelijk klusje zou zijn.

Vrijdag is er ruimte gemaakt voor extra training en er is flinke begeleiding vanuit de cup. Er wordt met discipline gewerkt en er wordt veel inzet verwacht door de rijders. Iets wat een ervaren circuitrijder als normaal beschouwt, wordt door de jonge coureurtjes ongewoon of zelfs raar ervaren. Langs de baan is Joey Litjens heel erg actief en geeft tussen de trainingen door aan wie waar laat liggen en waar ze aan moeten denken tijdens het rijden. Arie Vos en Koen Meuffels zorgen voor de snelle ronden en begeleiding op de baan. Ook geven hun na de sessies door wat hun is opgevallen.

Een kleine, lichte 1 cilinder en beperking in gebruik van banden. Het is in deze klasse verplicht om enkel met Metzelers Sportec te rijden. Slicks en regenbanden zijn niet toegestaan. Dit maakt het voor de coureurs ook betaalbaar.
KTM RC390 Cup rijdt alleen op grote circuits en hierdoor leren ze al om op de grote nationale en internationale banen te rijden. Je moet het maximale uit de motor halen. Door ieder klein foutje wordt je hard gestraft in je rondetijden en loop je tijdens die hele sectie van het circuit achter de feiten aan. Met een 600 of 1000 verpruts je 1 bocht, maar met deze lichte machines zijn dat gelijk meerdere bochten. Dit komt puur omdat je de snelheid mist en niet snel goed maakt met die kleine 40pk die je bij je hebt. Het mooie hiervan is weer dat je alle ruimte en tijd hebt om na te denken hoe je de volgende bocht wilt aanpakken of voorligger wilt inhalen.

Opvallend is dat alles netjes wordt geregeld en iedereen zich volledig inzet tijdens dit weekend. Leuke sfeer, gezelligheid en de nodige grappen onderling zijn gelukkig ook niet uitgesloten. De motoren staan netjes in een rij, droog onder een KTM tent en op een milieumat. Zo heeft de cup een strakke uitstraling en vormt men op en langs de baan een mooie eenheid.


Men wordt vrij gelaten tijdens de race dagen en er wordt duidelijk afgesproken hoelaat ze weer worden verwacht in de hospitality.

De motoren moeten de coureurs zelf meenemen en onderhouden. Hierdoor hebben ze de mogelijkheid om op eigen initiatief extra te trainen tussen de evenementen door.

Kort samengevat over dit weekend en deze klasse; het is een compleet verzorgd pakket voor iedere coureur die in zichzelf wilt investeren en wilt (door)ontwikkelen voor zijn/haar toekomst in de motorsport.