Ducati Club Races, geweldige ervaring

Na 3 maanden wachten was het dan zover, de Ducati Club Races in Assen. De 32ste editie van dit evenement.
Ik kon er niet op wachten om eens op een Ducati te gaan rijden. Even totaal wat anders dan een Japanse 4-cilinder en de zenuwen waren al ver van te voren aanwezig.

Een aantal weken voor het evenement heb ik contact gehad met Hans van der Heijden jr. met betrekking tot de Ducati 848 Evo. De laatste dingetjes werden besproken, zodat ik lekker mee kon rijden tijdens de Ducati Club Races.
In eerste instantie zou ik 2 mei voor het eerst gaan trainen met de Ducati, maar door een onverwachte situatie ging het feestje helaas voor mij niet door. We hebben gezocht en gevraagd, maar helaas was er voor mij die dag geen motor beschikbaar. Gezien mijn Honda ook nog in de puin lag had ik geen andere optie dan die dag door te verkopen.

Dag 1:
Op vrijdag stonden de vrije trainingen gepland. In eerste instantie zou het 4 sessies zijn, maar is helaas terug gezet naar 3 sessies. Ik hoopte dat ik genoeg tijd zou hebben om aan een twee pitter te wennen. Plus de vering goed te krijgen...
De eerste sessie ging ik zo de baan op en de eerste rondjes was ronduit gewoon ENG om te rijden! Totaal geen controle in de motorfiets te vinden. Na twee ronden kwam ik binnen, hoorde dat ik 2.17 reed en schrok me kapot. Samen met Hans van der Heijden Sr. hebben we de vering beter gezet. Rest van de sessie ging het beter en maakte gelijk een sprong naar 2.07

Voor de tweede sessie hadden we de vering weer een beetje aangepast en de derde sessie ging ook een stuk beter. Ik jaagde de motor te veel in de begrenzer en moest er erg veel aan wennen. De laatste 2 rondes van de 3de sessie ging het op alle fronten een stuk beter en eindigde met een nette 1.58 blank.

Ik verwachte niet meer dat ik tijdens de kwalificaties veel sneller zou gaan rijden en verwachtte er hooguit nog een 1.55 uit te halen tijdens de race. Grondspeling, standaard vering en te lange gas waren de grootste strubbelingen waar ik het snel mee te maken kreeg.

Dag 2:
Zaterdag was een wisselvallig dagje. De eerste kwalificatie was half nat. De ideale lijn en er omheen was droog, maar langs de witte lijnen waren de plasjes nog aanwezig. Ik besloot om een beetje rustig aan te doen en niet gelijk de snelste tijd te zetten.
Tweede kwalificatie was de baan gelukkig helemaal droog en kon ik er goed voor zitten. Helaas kwam ik niet aan de tijden van mijn vrije training en moest het doen met een tijd die 1,5 sec hoger lag...

Zaterdag avond werden de startposities bekend gemaakt en ik stond met mijn tijd getraind in de Open A. Iets wat iedereen erg netjes vond, voor iemand die voor het eerst op een Ducati reed en mee deed aan zo'n evenement.

Dag 3:
Zondag was de race pas om 15 uur. Tot die tijd was ik druk met Bach om de nodige interviews af te nemen en de races te kijken van Hans van der Heijden jr en van de andere pitbox genoten; Ilja Pokorny, Branco Pokorny, Pieter Breddels en Santi Prat.

Net voor de race hebben we nog besloten om voor het laatste keer de vering aan te passen. Met de hoop dat alles goed zou uitpakken. Ik had er alle vertrouwen in en liet de jongens van Ducati Zaltbommel hun werk doen.
Gelukkig was ik de laatste uren voor de race druk bezig met Bach, want kon amper op mijn plek blijven zitten door de zenuwen!

Het was zover... Pak aan, helm op en handschoenen aan richting Park Fermé. De eerste keer starten met een Ducati en ik hoopte geen stomme fout te gaan maken op de startgrid. Zoals verwacht was het een matige start en snel gingen er een aantal mij voorbij. De eerste bochten had ik wel een hoop terug ingehaald, maar nog hoop je een goede aansluiting te houden met de snellere rijders.

Het was een grote inhaal race voor me. Iedere ronde haalde ik wel iemand in en heb hooguit een kleine 2 ronden achter eenzelfde rijder gezeten, omdat hij erg defensief reed en ik redelijk ruime marges hield bij het inhalen (het is tenslotte niet mijn motor). Als 20ste kwam ik uiteindelijk over de finish streep. Uiteindelijk heb ik mijn tijd PR van vrijdag met 2 seconden (kwalificatietijd met 3,5 seconden) weten te verbeteren naar een nette 1.56.0 met een standaard Ducati 848 Evo.

Met deze tijden ben ik nu de snelste medewerker van Bach DV-Productions die deel heeft genomen aan de DCR! Sorry Bach!!!

3 dagen lang bezig geweest op Assen. Alle dagen in de box bij Ducati Zaltbommel. Ik had me niet kunnen voorstellen dat ik een zo'n mooi en gezellig weekend zou hebben.  

Dit weekend heb ik te danken aan Ducati Zaltbommel, Bach DV-Productions en de Ducati Club.
Persoonlijk wil ik Hans van der Heijden Sr., Wil van der Heijden, Hans van der Heijden jr, Barbara, familie Pokorny, Bach, Joost Overzee en de monteurs van Ducati Zaltbommel ontzettend bedanken voor hun steun, hulp en gezelligheid afgelopen weekend.

Het was een onwijs leuk en gezellig weekend. Een weekend dat ik niet snel zal vergeten.

Voor alle foto's zie: www.guls-racing.com/2011-05-15-ducati-club-races-open-a.html
(vanaf donderdag avond staan ook alle foto's van Ad Kievit er op)

Nu hopen dat ik weer snel ga wennen aan mijn eigen 'oude' en vertrouwde Honda!

Sportieve groet,

#123 Guls Ayazalp