Drie vrouwen aan de start van de 6h van Spa Francorchamps

In het weekend van 17 en 18 augustus 2012 staat het vrouwen team MSL Race Academy Endurance team aan de start van de 6uurs van Spa Francorchamps. De ervaren dames staan hun mannetje en gaan voor een goed klassement. Maudie Veenstra, Peggy Appelmans en Guls Ayazalp rijden deze Endurance race in de Challenge 600+ klasse.

De dames zijn door het seizoen heen ieder actief in andere klassen en op diverse circuits. Peggy Appelmans rijdt al sinds 2008 in de 3DCUP, een klasse waar Ducati rijders met elkaar de strijd aangaan op Europese circuits. Ze is daar begonnen op een 1098, maar op de 848 bleek ze beter in haar element en stond ze in 2010 op een tweede positie op het eind podium in de B klasse van de 3DCUP. Inmiddels rijdt ze tussen de snelle mannen van de A klasse rond. Peggy zal uitkomen op haar Ducati 848 in de 6uurs van Spa.

Als tweede rijdster zien we Guls Ayazalp aan de start. Een gedreven jonge vrouw van 27 jaar die sinds 2010 wedstrijden rijdt in de SuperCup 1000 klasse op haar Honda CBR1000 RR. Ze heeft veel ervaring opgedaan in de afgelopen jaren en heeft ook al een aantal Endurance races op haar naam staan, onder meer op het circuit van Nurburg Ring. Maar dit keer dus met alleen vrouwen in haar team, rijdend op haar Honda CBR1000 RR, een mooie nieuwe ervaring.

De derde rijdster is Maudie Veenstra, eigenaresse van de welbekende trackday organisatie Motorsport Lifestyle (MSL). Al is Maudie momenteel niet actief in een bepaald kampioenschap, ze rijdt vele rondjes op de diverse Europese circuits voor Motorsport Lifestyle en doet dus zeker niet onder aan de twee andere dames. Maudie rijdt op Spa ook op haar Yamaha R6.

Deze dames vinden elkaar in hun gezamenlijke passie voor het racen en het circuit rijden. Ook het overdragen van deze kennis en kunde brengt de dames samen, Maudie heeft met MSL de Race Academy overgenomen waar ook Peggy al jarenlang les geeft.
Op Spa zijn ze van plan te laten zien hoe een vrouwenteam zich prima kan meten aan de vele mannelijke rijders. Al blijft de motorwereld voornamelijk beheerst door mannelijke coureurs, het is een lust voor het oog om de vrouwen te zien rijden met een mooie, strakke en gecontroleerde rijstijl. En niet alleen de rijders zijn vrouwen in dit Endurance team, ook de gehele begeleiding is in handen van vrouwen als Iris ten Kate (ex coureur) en Cécile van Hattem (organisator 3DCUP). Women on track!

Voor meer informatie;

http://www.bmec.be/