8ste Cup race, tevreden, maar daar blijft het bij

KNMV SuperCup race 8 van de 10. Na een herfstachtige zomer, is het nog maar de vraag wat voor weer we de komende races konden gaan verwachten. De snikhete dagen en ideale weersomstandigheden die we gehad hebben zijn op 1 hand te tellen, mits je de weersomstandigheden voor regenbanden mee gaat tellen!

9 en 10 september was ik samen met mijn Honda present op het TT circuit van Assen. Trainingsdagje vooraf viel half in het water. Eerste sessie was de baan nog kletsnat en besloot om het te laten schieten. Ondertussen leek het er niet op dat de baan ging opdrogen en besloot maar om rustig aan de regenbanden onder mijn Honda te monteren. Niet te gek en risicovol gereden en het bleek snel dat deze weer vervangen mochten worden door slicks voor in de middag sessies.
Qua tijden was het niet van jewelste, maar zaterdag moest het wel gebeuren.

De laatste sessie sloeg ik over en begon alvast om de motor klaar te maken voor de volgende dag. Bandjes wisselen, alles nalopen en checken of de motor geen gekke dingen vertoonde.

Ik vreesde dat ik zaterdag weer een tegenvaller zou hebben, omdat iemand van zeer dichtbij laatst een flinke klapper heeft gemaakt. Vol goede moed ging ik ervoor en zorgde ervoor dat alles klaar stond voor de eerste kwalificatie.

Zaterdag ochtend, het eerste wat ik zag... een natte paddock!

Het regen die nacht heb ik niet meegekregen en gezien we als laatste de kwalificaties rijden, was het de vraag of alles wel opgedroogd zou zijn. De baan werd nauwlettend in de gaten gehouden en het leek er niet op dat het ging opdrogen. Ik besloot om de regenbanden te monteren en het daarmee te proberen.

Vlak voor de start van de eerste kwalificatie kwam een Kevin Mos (Cup 600) met het leuke nieuws dat de baan te droog was voor regenbanden. Snel kijkend op de klok had ik nog 10 min om alles te wisselen en de helm op te zetten. Dat werd krap! Gelukkig schoten Frank en later Kevin Mos te hulp en kon ik de volledige kwalificatie rijden.
De ideale lijn was droog, maar daarbuiten en witte lijnen waren nog erg nat. Ik gokte op de tweede kwalificatie en reed met grote marges de eerste kwalificatie uit.

Tweede kwalificatie was de gehele baan volledig opgedroogd. Zonnetje was al een tijdje doorgebroken en kwalificeerde mij met een magere 1.54.4 op de 27ste startplaats.

Met de start was ik op tijd weg, totdat ik (vermoed) Arnoud Visser nog op zijn startplek stil zag staan. Hij stond 2 rijen voor me en moest van mijn gas af en zien te ontwijken. Dit heeft me gelijk een aantal plaatsen gekost. Eerste doorkomst was al 29ste en als 22ste ben ik over de eindstreep gekomen. Veel aan het inhalen geweest en het gat naar de volgende rijders snel kunnen dichten. Hierdoor heb ik helaas niet mijn PR kunnen rijden, maar wel slechts 0,5sec van af gezeten. Waarschijnlijk had er meer in gezeten als ik gelijk bij de snelle groep had kunnen aanhaken.

Ondanks de matige kwalificaties heb ik toch nog een goede race kunnen rijden.

Via deze weg wil ik nogmaals Frank en Kevin Mos (Mobu motors), Bolman motoren en iedereen bedanken die me deze dagen hebben geholpen en deze dag hebben mogelijk gemaakt!

De motor wordt nu snel klaargemaakt voor de laatste 2 races. Op 22 september wordt de laatste Van Zon Sprint races in Zolder verreden en op 1 oktober staat de laatste KNMV Cup race op de planning.

Sportieve groet,

#123 Guls Ayazalp