7de Cup race, een race die ik echt had gemist!

Of de 7de cup race voor mij iets met de zevende hemel te maken heeft durf ik niet te zeggen, maar eindelijk na 3 trainings- en wedstrijddagen ging het weer als begin van het seizoen.

Na twee crashes binnen een kort termijn, mechanisch pech en druk had ervoor gezorgd dat ik de vorige race en twee trainingsdagen helemaal niet op gang kwam. Alles lukte niet en ik wist niet waarom. Ondanks dat het allemaal tegen zat had ik onwijs veel zin de Cup wedstrijd.

Vrijdag avond reed ik weer richting Assen om alles klaar te zetten voor zaterdag. Eenmaal alles klaargezet was het al weer snel tijd om m'n bedje in te duiken voor een goede nachtrust voor de race. De weersvoorspellingen waren redelijk goed. Er was duidelijk aangegeven dat de ochtend droog en middag nat zou zijn.

Om 10.30 stond onze eerste kwalificatie gepland. Vlak ervoor is er besproken dat ik samen met Roel Botter de baan op zou gaan. Dit zou voor mij een check zijn of het allemaal weer beter zou gaan.
Ik voelde het al toen ik de baan op reed. Ik zat er heel anders op en alles voelde een heel stuk vertrouwder aan dan de vorige race. Het vertrouwen was weer terug en ik kreeg er nog meer zin in. Gelukkig had ik veel vrije baan, zodat ik me goed kon richten om een nette tijd neer te zetten. De eerste kwalificatie was slechts een kwartier, maar met een tijd die slechts 1.2 sec boven mijn pr ligt kwam ik binnen. Met een brede glimlach zette ik mijn helm af en wachtte met smart op de volgende kwalificatie.

Helaas viel de tweede kwalificatie in de regen. Paar minuten voor onze kwalificatie begon het achterin goed te regenen en de baan was te nat voor een (betere) snelle tijd. Veel rijders, waaronder ik, gingen ook de baan niet op, want het verbeteren van je tijd zat er niet meer in. Als 19de stond ik getraind en hoopte dat we een mooie regen race zouden gaan krijgen.

Nu was het wachten tot 17uur en besloot om nog voorlopig niks aan de motor te gaan doen. Het leek er naar uit dat er precies om 17uur een wolkje over Assen zou passeren. Dan is het nog steeds de vraag; zal het ook gebeuren en hoeveel regen gaat er uit vallen!?

De organisatie zorgde ervoor dat de races snel achter elkaar kon starten en liepen uiteindelijk een kwartier in op het tijdschema. Er was rond 17.15 regen voorspeld en we hoopten de race nog te kunnen rijden voordat het ging regenen. De zenuwen kwamen op en ik maakte me klaar voor de race. Mijn doel was om weer een tijd te kunnen rijden die rond mijn snelste tijd lag en weer durven om agressiever in te halen.

Na de opwarm ronde zocht ik mijn plaats in het startveld. Mijn start was redelijk en kwam redelijk goed van mijn plek af, maar ik merkte dat ik het toch iets te rustig aan had gedaan. Bij de eerste bocht verloor ik een aantal plaatsen en wist die een aantal ronden goed vast te houden, totdat een andere rijder dacht voorbij te kunnen steken toen ik bij de nieuwe ruskenhoek aan het insturen was. Ik zette de motor rechtop en opnieuw insturen zat er niet in, voor de oude bocht kwam ik te hard aan en besloot om rechtdoor te gaan en bij stekkenwal er weer op te rijden. Dit heeft mij uiteindelijk 4 plaatsen gekost en een gat om dicht te rijden.

Na 3 ronden achter de rijder voor me gezeten te hebben lukte het me toch om uitkomen ramshoek mijn motor naast te zetten en uit te kunnen remmen bij de GT. Na twee ronden wist ik het gat dicht te rijden naar Jeroen Tielen en hem nog in te halen, waardoor ik uiteindelijk nog als 24ste over de streep kwam. Ook mijn tijd heb ik weten te verbeteren met slechts 0,5 seconden!

Op de paddock kwam een camera ploeg naar me toe gelopen voor een kort verslagje van mijn race. Deze zal binnenkort, samen met twee verslagen van mede-coureurs, te zien zijn op de site van CRT Holland.

Ik kijk zeer tevreden terug naar de kwalificatie en wedstrijd die ik heb gehad. Het ging gelukkig een stuk beter en het vertrouwen was weer helemaal terug. Dit geeft mij een goed gevoel voor de laatste wedstrijden van het seizoen en hopelijk weet ik nog een hoop te verbeteren voordat we het seizoen mogen afsluiten.

Op naar de volgende KNMV SuperCup wedstrijd op 10 september!

Sportieve groet,

#123 Guls Ayazalp