6H van Spa, geweldig team, geweldige race!

Na aanleiding van een geweldige race vorig jaar op Spa, hebben we weer bij elkaar gezeten om het nodige te bespreken voor 2013. Al weken vooraf waren we begonnen met de voorbereidingen. Maudie Veenstra gaf aan dat we de race konden rijden met de BMW's. The Race Academy heeft 3 HP4's staan en die zouden we klaar maken voor de race. Er werd druk gezocht naar al het nodige om de motoren race klaar te maken. Race kuipen, bescherming, borging, etc, etc... Met dank aan JVP, Motor Paint Alphen, Putoline Oil, Pirelli, Motor Wrap, The Race Academy, Motorsport Lifestyle en Ciel Your Event hebben we ons goed kunnen voorbereiden op deze race. Het resultaat mocht er zijn! Als 3de in onze klasse kwamen we over de eindstreep! Podium voor de Ladies!

Na de race vorig jaar hebben we gezamenlijk geroepen dat we in 2013 weer mee gingen doen met de 6 uurs race. In maart zijn we begonnen met de eerste besprekingen. Er werd snel besloten dat we weer daadwerkelijk mee gingen doen en dit keer alles nog beter gingen aanpakken. De motoren werden beschikbaar gesteld door The Race Academy en dit betekende dat we allen op een BMW zouden gaan rijden. Tijdens het tweede gesprek in juni werden de taken verdeeld en besproken hoe we alles gingen aanpakken. In juli kon ik een dagje trainen op de BMW en eens aanvoelen hoe zo'n vermogens kanon stuurde! Met een big smile stapte ik er van af! Miste mijn Fireblade al, maar toen helemaal...

In de werkplaats van The Race Academy en Motorsport Lifestyle hebben we de motorfietsen klaargemaakt. Met dank aan;
- JVP voor het leveren van kuip- en bescherm delen
- MPA voor het prachtige spuitwerk
- Motor Wrap voor de T-shirts, bedrukking en bestickering
- Putoline Oil voor het nodige olien, smeermiddelen en schoonmaak producten
- The Race Academy voor het beschikbaar stellen van de motoren
- Motorsport Lifestyle voor de trainingsmogelijkheden
- Pirelli voor de banden
- Ciel Your Evenent voor de team begeleiding
natuurlijk ook niet te vergeten al het hulp die die dag aanwezig was! 2 HP4's en 1 1000RR stonden klaar voor de race.

Woensdag avond vertrokken we allen richting Spa Francorchamps en begonnen we gelijk met het inrichten van onze pitbox. De laatste dingen werden die avond nog gedaan en alles stond klaar voor de eerste vrije trainingen op donderdag. Als 3 dames die dit jaar amper op de motor gezeten hebben, leek dit ons een verstandige keus!
Donderdag begon de dag helaas met regen en de eerste twee sessies konden we hierdoor helaas overslaan. Na de middag was de baan droog, maar de rode vlag situaties heeft ervoor gezorgd dat ik amper 15 rondjes kon rijden en enkel de laatste sessie wat meters kon maken. Balend hiervan maakten we de motoren klaar voor de kwalificaties. Met een nette 2.39'er sloot ik de dag af, welke al 4 sec sneller is dan vorig jaar op mijn Honda. Tijdens dit weekend hoopte ik op een lage 40'er of een hoge 39'er en vroeg me af wat het weekend mij nog te bieden had op dat vlak.

Vrijdag hadden Peggy Appelmans en Maudie Veenstra ook extra trainingen erbij geboekt. Tijdens de dag heb ik er 1 van Peggy overgenomen om de 1000RR te proberen en aan te voelen hoe die reed. Helaas begaf die dag een van de HP4's en moesten we de race in met een HP4 en 1000RR.
De eerste kwalificatie verliep goed. Constant 40'ers en het vertrouwen zat goed.
Tweede kwalificatie voor mij stond gepland om 18.50 en had niet het vermoeden om mijn tijd nog te kunnen verbeteren. Vol goede moed stapte ik er op en probeerde weer nette tijden neer te zetten. Op pitbord zag ik weer 40'ers voorbij komen en kreeg het gevoel dat dit het max wel moest zijn voor mij. Opeens versprong het naar een 39'er, ronde later 38'er en ik dacht het zal wel... ik kwam binnen en kreeg een flinke ontvangst. Er werd mij medegedeeld dat ik zojuist een 37,6 had gedraaid! Op een volledig standaard BMW... Peggy verbeterde haar tijd ook en Maudie had haar beste tijd tijdens Q1 neergezet. Als 33ste van de 49 gekwalificeerde teams mochten we vertrekken.

Le Mans start ging ik weer doen en kozen voor de HP4 voor de start. Marcel hield de motor weer vast. Een plekje voor Dhr. F. Le Grelle op startgrid hadden we het als dames team zeker niet slecht gedaan! Proefstart ging perfect, maar de echte start wat minder! Motor sloeg niet net zo snel aan als de eerste keer en verloor zo al een paar seconden. Met een flinke inhaal race kwam ik als 27ste binnen. Maudie ging als tweede uit en Peggy loste haar ook weer af.

Voor mijn tweede stint kwam Peggy binnen en ging ik weer de baan op. Met de 1000RR draaide ik weer de ronden. Wederom met een mooi constante tempo dat lag tussen de lage 40'ers en 38'ers. Ook wist ik met de 1000RR weer een keer een 37'er neer te zetten. Na een tijdje vroeg ik mezelf af wanneer ik nu weer naar binnen moest. Bij de volgende doorkomst stond midden op het bord "PITBOX IN -->>". De bordjes 3, 2, IN had ik dus even gemist... het bleek dat ik 3 rondjes langer had gereden en vroeg of ik de volgende stints niet langer kon rijden. Na die 15 ronden was ik nog niet vermoeid. We keken aan en de volgende stints kreeg ik aantal ronden extra. Zo hoefden we 1 wissel minder te doen.

We lagen 3de in onze klasse en scheelde op dat moment 1 kleine ronde met nr4. We moesten onze positie vast houden, als we op podium wilden komen. Die langere stints kwam nu goed uit en ik mocht voor de 4de keer uit voor de laatste ronden en te finishen. Op de baan kwam ik onze concurrent tegen die 1 ronden achter liepen. Hun snelste rijder was ook op de baan en paste mijn snelheid aan, aan die van hem. Zo besloot ik safe de laatste ronden te rijden, totdat de finish vlag verscheen. Met een tijdsverschil van 2 min en 30 seconden werden we 3de en mochten we richting het podium! Overall waren we uiteindelijk 25ste geworden van de 49 deelnemende teams.

Een super evenement en geweldige sfeer met het team. Met nette tijden en prachtig resultaat hebben we het weekend weer mogen afsluiten. Op naar volgend jaar!

Hierbij wil ik nogmaals de bedrijven bedanken; JVP, MPA, Putoline Oil, Motor Wrap, The Race Academy, Motorsport Lifestyle, Ciel Your Event en Pirelli voor hun ondersteuning en hulp!

Persoonlijk wil ik ook de volgende personen/teams bedanken voor hun hulp en steun tijdens de race; Fam. Kerkhoven (DSBK - Putoline Racing Team), Lennart van Houwelingen (DSBK - SWPN),  Sezgin & Sylvain (BK - MT Racing), Marcel Kramer, Rene Kunzler, Maarten Kraan, Fred Cuijpers, Mike Bolman, Jose den Hartog, Richard Haak, Rick van der Wal en iedereen die zich heeft ingezet voor dit prachtige race weekend!

Meer actie foto's zijn te vinden in mijn album. Deze zal binnenkort worden aangevuld met foto's van een paar fotograven die ik nog van ze ga ontvangen.

Hopelijk binnenkort meer nieuws over de plannen voor 2014!

Met vriendelijke groet,

#123 Guls Ayazalp