6 Heures Moto de Spa-Francorchamps; MSL Race Academy Endurance Team

In de avond van vrijdag 3 augustus werd ik gebeld of ik, samen met twee dames, over 2 weken wilde starten aan het grote evenement 6 Heures Moto de Spa Francorchamps... Het was krap en zat voor mijn gevoel toen nog niet goed op de motor. Zal ik... Ja of Nee? Nachtje over geslapen en besloten om toch mee te doen! Lange dagen en korte nachten, maar op donderdag 16 augustus heb ik een spectaculair motortje (zoals het daar is omgeroepen) mogen neerzetten op Spa Francorchamps.

Eerder in juni is er een persbericht rond gegaan dat er tijdens de 6 uur van Spa Francorchamps een dames team zou gaan starten. Door prive omstandigheden heeft een van de dames besloten niet te rijden. Maudie Veenstra heeft contact met mij gezocht en gevraagd of ik niet wilde meerijden. Samen met Peggy Appelmans (3D-Cup) en Maudie Veenstra (Motorsport Lifestyle/Race Academy/Zaandstad motoren) zou ik de 6 uur mogen rijden. Iris ten Katen (Ex-Coureur) en Cecile van Hattem (organisator 3D-Cup) zullen de taak als Team Manager op zich gaan nemen.

Om met elkaar beter te leren kennen en voor een team foto, hebben we maandag een afspraakje gepland. Een avond waarin er veel is gelachen en leuke foto's zijn gemaakt. Hierna stond alles vast en was aan mij de taak om binnen 10 dagen de motor klaar te maken en de benodigdheden bij elkaar te zoeken. Ik ging de uitdaging aan om het eea even wat anders te doen dan normaal... Van twee vrienden kreeg ik te horen dat de kuipen van het nieuwe model op mijn 'oude' Honda passen en toevallig wist ik een setje te liggen!

De laatste paar dagen werd het later dan 1 uur in de nacht dat ik ermee stopte, maar ik ben dankbaar aan mijn sponsoren en partners; MDI, Motor Paint Alphen (MPA), Vugts Reclame & Belettering, Bolman Motoren en Opheij Motoren. Die hebben het uiteindelijk mogelijk gemaakt dat ik met een nieuwe 'Look' en spullen naar Spa kon vertrekken. Ook mijn nieuwe en gespoten Shark helm (getekend door SL-Grafics) zou op Spa worden overhandigd!

Donderdag ochtend heb ik de bus ingeladen en mijn koffer ingepakt. Vanuit huis vertrok ik later dan gepland, maar alsnog ruim op tijd om de spullen uit te laden en alles klaar te leggen voor de eerste dag. We stonden met onze team (#30 MSL Race Academy Endurance Team) ingedeeld in de 600+I klasse. In totaal zijn er 64 teams die zullen verschijnen aan de start.

Endurance is verreden op vrijdag en zaterdag. Vrijdag de vrije training en kwalificaties. Op zaterdag stond er een korte warm-up en de race van 6 uur gepland. Tijdens de meeting was er al besloten dat ik de Le Mans start zou gaan doen. Op donderdag avond en vrijdag avond werd het nodige besproken voor de volgende dag.

Peggy had donderdag al een trainingsdag gehad. Om die reden mocht Maudie en ik de eerste vrije training en kwalificatie rijden. Ik had nooit eerder fatsoenlijk op Spa gereden en vond het wel fijn om extra meters te kunnen maken. Uiteindelijk hebben we ons als 51ste gekwalificeerd met een tijd van 2.44.6 die Maudie wist te zetten op haar R1. Tussen de eerste en tweede kwalificatie heeft Rutger (Ten Kate) na overleg de laatste hand gelegd aan de vering en de motor een stuk verlaagd. Vrijdag avond alles klaar gezet voor de grote dag.

De warm-up op zaterdag ochtend hadden we berekend en konden allen kort de baan op. Twee rondjes en terug naar binnen. Hierbij hebben we ook gelijk de wissels geoefend. Om 14uur mocht ik me gaan opstellen in de pitstraat. De start stond gepland om 14.30. De zenuwen waren nog ver te zoeken, maar vanaf 13uur waren ze al duidelijk aanwezig. Ik probeerde me niet gek te maken en ervoor te zorgen dat ik bij de start zo snel mogelijk de baan over stak! Hoe en wat verder zag ik dan wel!!

Samen met Marcel (vriend van Maudie) en Cecile (als plu-dame) vertrokken we naar de pitstraat. Bandenwarmers mochten niet mee, maar ik was ervan overtuigd dat ik het ook niet echt zou gaan missen. De tropische temperaturen en warme zon van +/-35 graden zouden er wel voor zorgen dat de banden niet ver konden afkoelen. Toch hebben we het er om gelegd, zodat het meer warmte kon vasthouden.

Nadat iedereen opgesteld stond mochten we de baan op. Zonder in te halen gingen we naar onze startpositie en mochten voor de twee warming-up rondjes een de start oefenen. Opeens zag ik iedereen rennen, maar de vlag helemaal niet gezien! Aandachtspuntje voor de echte start! Deze ging een stuk vlotter en door al die herrie hoor je inderdaad niet je motor starten. Ai ai, paar plaatsjes kwijt en gas erop en bij de eerste bocht propte ik me er gewoon tussen. Ik zou 14 ronden rijden, incl opwarm ronden. Op het pitbord van Iris zag ik mijn tijden en hoeveel ronden ik nog moest rijden. Tijdens de kwalificatie had ik een 46'er gezet en in mijn eerste stint zag ik een 43'er staan! Ruim 2,5 sec verbeterd en na binnenkomst merkte ik dat ik de volgende stints nog iets rustiger moest rijden ivm het warme weer.

Na mij mocht Maudie de baan op. Zij kwam helaas al na 3-4 ronden binnen met een over verhitte motor en Peggy moest als een dolle de baan op gestuurd worden. Mijn Honda bleef ook constant op 90-92 graden. Iets wat op lange duur niet prettig aanvoelt. Je voelt bij je voeten ook de hitte van je motor(blok). Door de onverwachte wissel hebben we wat tijd verloren. Na het 1ste uur stonden we 54ste. Terwijl we even 40ste hebben gestaan voor de eerste wissel.

Totdat Peggy terug kwam, was de motor van Maudie weer gemaakt en ging zij terug de baan op. 2de uur sloten we af op positie 49 van de 64 rijdende teams. Gelukkig hebben we daarna een paar stints zonder problemen gereden. Vanaf de tweede helft wordt het meestal spannend en vooral het laatste uur! 3de uur stonden we 46ste en 4de uur sloten we af op positie 43. Maudie ging in haar tweede stint er echt voor zitten en wist een knappe 2.40.8 te zetten. Hopend dat er niets geks gebeurde, reed ze haar stint uit en kwam ze binnen. Na 5 uur stonden we op positie 39.

Na deze wissel startte mijn geplande laatste stint. Helaas moest ik deze eerder afbreken. Ik zag mijn rempotje op een raar hoek hangen en het houdertje was afgebroken. Bij het remmen zou het iedere keer wat lucht pakken en wilde het risico niet nemen. Peggy mocht weer haasten en de baan op en na haar was Maudie weer aan de beurt.

Zoals het ernaar uitzag hoefde ik niet meer de baan op en Maudie ging de race uit rijden. Alleen kort na vertrek kwam Maudie rennend naar de pitbox en in haar hand de transponder. Ze was onderuit gegaan bij La Source. Ik mocht alsnog snel de baan op en de race uitrijden. Als 40ste kwamen we over het eindstreep en we waren ontzettend tevreden over het resultaat!

In totaal waren er 64 teams gestart, 51ste gekwalificeerd en 40ste geeindigd. Snelste tijd 2.40.8 en in totaal (#)123(!) ronden gereden. 16 ronden minder dan nummer 1 van de race.

Het was een prachtige ervaring om de 6 uur van Spa te rijden. Ook erg bijzonder en leuk om met een dames team zoiets te toen. Onderling was de klik erg goed en we speelden goed op elkaar in. Binnenkort gaan we weer afspreken en onder genot van een hapje & drankje de ervaringen met elkaar delen.

Mijn dank gaat uit naar iedereen binnen het team die ons heeft geholpen! Maudie, Peggy, Cecile en Iris die mij de kans hebben gegeven om hieraan deel te mogen nemen en Mike Bolman voor de morele steun en hulp tijdens de race!

MDI, Motor Paint Alphen en Vugts Reclame & Belettering voor het neerzetten van de prachtige en opvallende motorfiets! SL-Grafics voor het prachtige helm design en wederom MPA voor het spuitwerk! Ik ben er zelf nog niet helemaal over uit of ik deze kleurstelling ook zal gebruiken tijdens mijn laatste KNMV SuperCup race op 29 september.

De 500km van Assen moet ik helaas over slaan, maar vol moed en goede zin zal ik mijn motor weer klaarmaken voor de laatste race van het seizoen. Helaas zit het er dan weer op voor dit jaar! 2013? Nog geen idee...

Sportieve groeten,

#123 Guls Ayazalp