4de Cup race, grote tegenvaller

Vrijdag 15 juni had ik een extra trainingsdag geboekt staan voor de KNMV Cup Races. Zaterdag mochten we weer los op Assen. In eerste instantie werd er mooi weer voorspeld en had goede hoop voor een nieuwe PR. Helaas verslechterde het weer in de laatste dagen en enkel de race zelf konden de droog weer banden er onder. Pas toen kwam ik er achter dat de aanpassingen zeer slecht uitpakte voor mij en als hekkensluiter kwam ik over het eindstreep.

De vorige Cup race ging alles goed en was zeer tevreden over de resultaten. Jammer van de crash, maar over de tijden had ik zeker niks te klagen. De weersvoorspellingen voor deze Cup race zagen er weer prachtig uit en hoopte nu eindelijk weer de eerste verbeteringen van het seizoen te kunnen gaan boeken. Naar mate de race naderde, verslechterde de weersomstandigheden. De kans was nu te groot dat vrijdag en zaterdag de hele dag zou gaan regenen, cq gieten. Dag voor de training heb ik de laatste spullen binnen gekregen, om de schade volledig te herstellen.

Donderdag avond nieuwe subframe gemonteerd en nieuwe dynamodeksel + uitlaatsysteem kwam vrijdagavond wel...

De trainingen op vrijdag waren allemaal in de regen en bouwde het rustig op en wilde geen risico's nemen voor de zaterdag. Het ging aardig, maar zaterdag moest het echt gaan gebeuren. Vrijdag avond kwam Rikkert samen met Bianca en begonnen we na het eten weer met het nodige sleutelwerk. Tot middernacht waren we bezig en ik was niks meer waard. Snel het bedje in gedoken om de volgende dag zo fris mogelijk te kunnen starten.

Zoals verwacht waren de eerste en tweede kwalificatie nat. De tweede kwalificatie begon er een droog spoor te komen. De jongens die daar op hadden gewacht en met profiel banden de baan op waren gegaan, reden de beste tijden en stonden ver vooraan. Slechte kwalificaties en vond het raar dat ik nergens mijn knie aan de grond kon krijgen. Die ene keer dat ik er echt voor ging zitten, gleed de achterkant weg. Gelukkig ving ik het goed op met het gas, maar ging het niet voor de tweede keer meer proberen. Begon me af te vragen of het aan de vering lag, maar achteraf denk ik dat het toch iets anders was...

We maakten ons klaar voor de race en het beloofde een droge race te gaan worden. Gehele baan was opgedroogd en ik had er zin in. Vering terug gezet, banden en vizier gewisseld. Na kort te moeten wachten in de Park Fermé, mochten we eindelijk de baan op. En toen merkte ik dat iets gruwelijk fout zat...

In alle bochten was ik mijn referenties kwijt en had geen gevoel hoe ik reed en hoe plat ik door de bochten ging. De vorige klapper was waarschijnlijk geweest doordat ik te plat ging en te harde vering had. Dat wilde ik niet nog een keer en besloot op goed geluk de race uit te gaan rijden. Donderdag avond besloot ik om de stepjes te gaan verzetten. Stapje naar achteren en ook een stapje omhoog! Iets wat ik niet had moeten doen. Met tijden die 5,5seconden boven mijn PR lagen, kon iedereen wel vertellen dat er iets niet klopte. Ik besloot om niet binnen te komen en de race hoe dan ook uit te gaan rijden en te blijven proberen.

De wijzigingen heb ik snel weer terug gezet en de volgende cup race op 8 juli zal ik helaas moeten missen.

Op 2 juli gaan we voorrijden bij RaceCracks op Mettet en 8 juli ga ik mijn eerste endurance van het seizoen rijden op de Nurburgring (GP-Strecke).

Sportieve groeten,

#123 Guls Ayazalp