1ste Van Zon Sprint Races; wat een opluchting!

Last minute kreeg ik bericht dat de Ducati Club Races voor mij niet door zou gaan. Snel gekeken of er nog plaats was voor de eerste Van Zon Sprint Races op Zolder en gelijk samen met Teus Oskam ervoor ingeschreven! Ongeacht de natte weersvoorspellingen!

Het zou 24-25 graden worden, maar ontzettend veel regen met onweersbuien. De coureurs weten dat Zolder en Zandvoort twee circuits zijn die spekglad zijn als het regent. Vorig jaar heb ik me op Zolder in de regen kostelijk geamuseerd, maar door een crash kon ik de race niet uitrijden en tweede race moeten overslaan. Ik hoopte nu weer een mooie regen race, maar tegen een mooie droge race zou ik ook zeker geen 'Nee' zeggen!

Woensdag avond draaide ik snel nog een nieuwe band op een velg en zorgde ervoor dat de bus klaar stond voor vertrek op donderdag ochtend. Gezien het korte afstand naar circuit Zolder, rij ik er altijd in de ochtend naar toe. Donderdag ochtend ging om 5.15 de wekker en maakte me klaar voor vertrek. Rond de klok van 7.30 reed ik het terrein op, gelijk transponder opgehaald en gezocht naar de pitbox waar ik samen met een aantal andere coureurs zou gaan staan.

Door de warme en benauwde weer was de baan redelijk droog, maar het regende wel tot voor 8uur. Snel alles klaargezet en uitgeladen. Ik had er erg veel zin in. Het sfeertje bij de Sprint Races had ik wel weer gemist en vond het weer fijn om op mijn thuisbaantje te mogen rijden. Nieuwe pak lag nog bij Damen Leathers en ik had mijn oude pak dit keer meegenomen. Gelijk een test of ik nu weer lichamelijke klachten zou krijgen en vering voor de Honda daadwerkelijk wel goed staat.

De eerste kwalificatie stond gepland om 9.45 en het leek erop dat we een droge kwalificatie en zelfs races zouden krijgen. De eerste twee ronden de baan weer verkend en daarna gezeten voor goede ronde tijden. Met veel duwen en trekken kwam ik redelijk rond, maar wist dat het geen toptijden waren en duidelijke bevestigingen dat de vering nog steeds niet goed stond! Met een 1.51.6 zat ik 7 seconden boven mijn snelste tijd en dit was absoluut niet acceptabel. Na overleg met Ten Kate Racing Products kreeg ik een paar instructies en dit paste ik toe voor de tweede kwalificatie.

Iedereen stond te popelen om weer te mogen starten en de tijden van de eerste kwalificatie verder aan te scherpen voor een goede startpositie voor de twee races die in de middag gereden worden. Pak aan, motor warm draaien, helm op en bij het aantrekken van de handschoenen nog even een keer naar buiten kijken... en iedereen werd onaangenaam verrast! Het begon spontaan te regenen en hard! De baan werd te nat en we konden snel concluderen dat het een verloren zaak was en de tweede kwalificatie wel konden vergeten. Groep B had wel een droge tweede sessie en daar wisten nog wel een hoop coureurs hun tijden te verbeteren.

Samen met een hoop aantal coureurs maakten we ons klaar voor een race in de B groep. Met mijn scherpe 1.51.6 mocht ik starten op de 8ste startij op P32! In de B-Groep wordt er uit veiligheidsoverwegingen gestart met de vlaggen. Eer dat rij 8 aan de beurt is, ben je zeker 8 seconde verder en wordt het gat met de voorste rij alleen maar groter.

Ik hoopte op een goede start en een hoop coureurs al gelijk in te kunnen halen. We maakten ons klaar en gingen opstellen bij de vooropstelling. Toen ik met de motor al naar de vooropstelling reed, zat ik er al anders op en voelde positief aan. De start was goed en agressief genoeg om gelijk een aantal plaatsen te winnen. Race zelf ging goed en de motor deed sneller en makkelijker wat ik van hem verwachtte. Ieder ronde schoof ik een positie omhoog en eindigde in de eerste race als 20ste met een aangescherpte tijd van 1.46.6. Deze resulaten deden me goed en vrolijkte mij ook een stuk op. Door het benauwde weer was het niet makkelijk en was blij dat ik geen lichamelijke klachten meer had door het dragen van mijn oude pak. Vol goede moed maakte ik de motor weer klaar voor de 2de manche!

Tijdens de tweede manche moet je weer van je eerste positie starten, Groep-B en P32. Start was iets rustiger, maar niet minder slecht. Een lange tijd als 18de gereden en de laatste ronde wist er nog 1 terug in te halen. Als 19de kwam ik over de eindstreep en zo wist ik toch nog de eerste Van Zon Sprint Race positief af te sluiten.

Vrijdag 18 mei staat de volgende KNMV SuperCup 1000 race voor de deur. Dit keer niet op Assen, maar op het enige stratencircuit Hengelo (gld) die wij mogen rijden. Deze wedstrijd valt dan samen met de Open Nederlandse Kampioenschap (ONK). De (Super)Cup wedstrijden worden op vrijdag verreden, voorheen donderdag, en op zondag vinden de ONK wedstrijden plaats. Tijdens dit evenement zal ik vrijdag te vinden zijn bij de hospitality van #35 Allard Kerkhoven (DSBK), Putoline Oil Racing Team.

Wellicht tot dan!

Sportieve groet,

#123 Guls Ayazalp