De eerste KNMV SuperCup 1000 race zit er weer op. Weer de eerste meters na mijn voorjaarstraining in Aragon, 6weken terug. Het beloofde veel goeds, maar teleurgesteld kon ik weer richting huis!

Gepland was om 26-27 april in Assen te gaan rijden. Twee dagen trainen en daarna de eerste KNMV SuperCup 1000 wedstrijd. Helaas moest ik door privé omstandigheden donderdag deels overslaan en door de regenbuien leek het me niet verstandig om ook te gaan rijden. Vrijdag 27 april was een betere dag en kon ik 4 sessies trainen en weer op gang komen voor de eerste race. De trainingen gingen redelijk goed, maar toch voelde ik iets dat niet helemaal klopte. Wist niet waar het aan lag en waar ik precies moest gaan zoeken. Met de tijden was ik niet zeer tevreden; 1.57.6, ruim 4 seconden boven mijn PR (omgerekend naar nieuwe ruskenhoek) en uitgeput bij terugkomst. Dit terwijl ik betere conditie heb opgebouwd tijdens de wintermaanden...

Na de CRT trainingsdag ben ik gelijk begonnen om de motor compleet na te kijken en schoon te maken. Voor de SuperCup wedstrijd werd heel veel regen voorspeld, maar wanneer en hoeveel het zou gaan regen was onbekend! Ik besloot om de regenvelgen alvast te monteren en vering op droogweer afstelling te laten. Dit zodat ik voor de eerste kwalificatie alleen de velgen of alleen de vering hoefde aan te passen en zo meer rust kon creëren voor mezelf tijdens de race dag. De zenuwen waren aanzienlijk aanwezig en hoopte een leuke eerste race van het seizoen te rijden.

De eerste kwalificatie viel heerlijk in de regen en vermaakte me prima met die omstandigheden. Vertrouwen zat goed, maar merkte dat er wel meer in zat. Met een nette 2.16 was ik al gelijk 2sec sneller dan vorig jaar en stond op P15 getraind. Helaas was de baan voor de tweede kwalificatie weer compleet opgedroogd. Onderweg pikte ik aan bij Ferry Westerlaken (P17) om te polsen of we nog steeds ongeveer gelijk reden. Toch zakte ik na de tweede kwalificatie met een 1.54.6 terug naar P18. Verschil was nu nog maar ruim 3 seconden, maar toch bleef het een aandachtspunt en hoopte ik een hoop goed te maken tijdens de race.

Al ruim een uur voor de start waren we met z'n allen aan het bekijken of het tijdens de race zou regenen of dat het droog zou blijven. Ik hoopte persoonlijk op een regenrace en hoopte zo de eerste punten van het seizoen binnen te harken, maar helaas konden de profielbanden er onder blijven. Na kort overleg met Hans Kerkhoven besloten we dat het door de lage temperaturen verstandiger zou zijn om met een harde band te rijden en zo zeker te zijn dat ik een medium band niet stuk ging trekken tijdens de race. Ook de vering gaf wat problemen en hoopte dat het door een kleine aanpassing verholpen zou zijn.

De race startte om 15.50 en 10min vooraf moet je je melden in de Parc Fermé. 11 ronden, 13 ronden incl opwarm- en uitloopronde. Ik was er klaar voor en maakte me er klaar voor. De start was helaas niet de beste en weer erg voorzichtig voor de eerste keer. Van P18 zakte ik terug naar P21 en bleef een paar ronden op P21. Ik voelde dat ik nog steeds erg veel moest werken op de Honda en veel dingen anders aanvoelde. Vering gaf naar mijn idee nog steeds de problemen, maar na 4-5 ronden voelde ik andere klachten opkomen. Mijn nieuwe pak was te strak en dit begon langzamerhand problemen te veroorzaken. Pijn in mijn rechter bovenbeen en opkomende pijn rondom mijn buik. Nieuwheid of echt te krap? Prettig was het niet! Na 9 ronden besloot ik naar binnen te komen. Ik werd steeds meer ingehaald en concentratie zakte weg. Rempunten werden op bepaalde punten ruim 50m vervroegd en het leek me verstandiger om te stoppen.

In eerste instantie dacht ik dat mijn tijden ook langzaam mee opliepen, maar volgens de uitslagenlijst had ik nog mijn snelste tijd tijdens de race nog gezet in ronde 7! Als 28ste ben ik 'geëindigd' en dit was zeker niet hetgeen waar ik op gerekend had voor dit weekend.

Na de race ben ik gelijk met mijn pak naar Damen Leathers geweest en voor Hengelo zal er het eea aangepast worden. Hopen dat het dan over is en ik weer kan proberen om vooruitgang te boeken op de circuits!

Voor afgelopen weekend wil ik graag de volgende personen bedanken voor hun steun en hulp; Rene Schokker, Hans Kerkhoven, Rutger Belt, Henk Botter, Arjen Govers, Ron Pattiasina en Kevin Mos.

Op naar de volgende race en kijken of de problemen tegen die tijd opgelost zijn!

Sportieve groeten,

#123 Guls Ayazalp